Ξ. Δημητρίου: Δεν υπήρξε κανένα στικάκι στη Βιέννη 

Ξ. Δημητρίου: Δεν υπήρξε κανένα στικάκι στη Βιέννη 

Στην πλήρη αποδόμηση του βασικού επιχειρήματος του Δ. Παπαγγελόπουλου έναντι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, προχώρησε σήμερα στην προανακριτική επιτροπή η Ξένη Δημητρίου. Στις επίμονες ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη σχετικά με το περιβόητο ταξίδι στην αυστριακή πρωτεύουσα ομολόγησε ότι δεν δόθηκε κανένα στικάκι, παρά μόνο πληροφορίες!

Μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, εξηγώντας ότι εκείνη η συνάντηση δεν αποτελούσε κομμάτι δικαστικής συνδρομής αλλά μια άτυπη συνεργασία μεταξύ των δύο, της ελληνικής και της αμερικάνικης. 

Την ίδια ώρα η κυρία Δημητρίου προσέθεσε ότι σε κανένα έγγραφο των Αμερικάνων δεν υπήρχε το όνομα του Αντώνη Σαμαρά, αδειάζοντας πλήρως την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, περί εμπλοκής του πρώην πρωθυπουργού.

Η κυρία Δημητρίου παραδέχτηκε, δε, ότι έχει συναντήσει στο γραφείο της τον εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη και τέλος σημείωσε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς είχε λόγους να ζητήσει ονομαστικά τον Χρήστο Ντζούρα, που εξελίχθηκε ως το δεξί της χέρι, να μπει επίκουρος στην υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο μια ημέρα πριν η δικογραφία για την Novartis διαβιβαστεί στη Βουλή, η κ. Δημητρίου φέρεται να είπε πως δεν είναι ασυνήθιστο. «Δεν είναι ασυνήθιστο να επισκέπτεται ένας πολιτικός τον Άρειο Πάγο. Για παράδειγμα φέτος την Τσικνοπέμπτη πήγα στον Άρειο Πάγο για το αντίγραφο της κατάθεσης μου. Εκείνη την ημέρα θα έπαιρναν απόφαση για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων», σημείωσε χαρακτηριστικά.