Wikileaks: Στη δημοσιότητα 300.000 mails του κόμματος του T. Erdogan

Wikileaks: Στη δημοσιότητα 300.000 mails του κόμματος του T. Erdogan

Παρά τη μαζική κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του, το Wikileaks δημοσίευσε την πρώτη παρτίδα mails του κυβερνώντος κόμματος AKP, ως απάντηση στις εκκαθαρίσεις της τουρκικής κυβέρνησης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με το RT, περίπου στις 23:30 το Wikileaks δημοσίευσαν 294.548 ηλεκτρονικά μηνύματα, ενώ σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει: «Έχουμε επαληθεύσει το υλικό και τις πηγές και δεν συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα στοιχεία πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος ή κάποιο αντίπαλο κόμμα ή κράτος».

Παράλληλα, σημειώνει ότι στόχος είναι «η εξυπηρέτηση της αλήθειας», ενώ η πρόσβαση στα mails έγινε μια βδομάδα πριν το πραξικόπημα. Συγκεκριμένα, καλύπτουν την περίοδο από το 2010 ως τις 6 Ιουλίου του 2016.

Αν και οι χρήστες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες σχετικά με την πρόσβαση, τα Wikileaks διαβεβαιώνει ότι «κερδίζει τη μάχη».

Η πρόσβαση είναι δυνατή μέσω του: wikileaks.org/akp-emails/.

Σήμερα, πάντως, η τουρκική ρυθμιστική αρχή απέκλεισε την πρόσβαση στον ιστότοπο WikiLeaks στην Τουρκία ανακοινώνοντας ότι έλαβε «διοικητικά μέτρα» κατά του ιστότοπου.

Ο όρος χρησιμοποιείται στην Τουρκία για να ορίσει τον αποκλεισμό της πρόσβασης προς ιστοτόπους.