Ύστατο χαίρε στον ήρωα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο (εικόνες)

Ύστατο χαίρε στον ήρωα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο (εικόνες)

Παρουσία πλήθους κόσμου, του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών, η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Πριν την εξόδιο ακολουθία στην Εκκλησία της γενέτειρας του Μορφοβούνι Καρδίτσας, η σορός του τέθηκε σε λαικό προσκύνημα.  

Το C130 με την σορό του αδικοχαμένου πιλότου αναχώρησε το πρωί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για την γενέτειρά του και τέθηκε σε λαικό προσκύνημα έως την ώρα της κηδείας.

Την προσφορά του Γιώργου Μπαλταδώρου στην πατρίδα, εξήρε στενός φίλος και συνάδελφος του εκλιπόντος στην κηδεία, σε ένα συγκινητικό επικήδειο, ο Σπύρος Καρέλης. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «αγάπησες κάθε σημείο της πονεμένης αυτής γης, της οποίας η τελευταία πλαγιά είναι ποτισμένη με αίμα. Πάλεψες παλικαρίσια και παλικαρίσια έφυγες με χαμόγελο. Σε φοβόταν ο ουρανός».

«Η 114 Πτέρυγα Μάχης θα σε διαφυλάττει πάντοτε στη μνήμη της. Η Πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου εκεί που δεν υπάρχει πόνος. Η οικογένεια σου θα είναι οικογένεια μας» πρόσθεσε ο Σπύρος Καρέλης.

«Καλό παράδεισο άγγελέ μου» φώναξε η μητέρα του υποβασταζόμενη, καθώς μετέφεραν το φέρετρο του άτυχου πιλότου στην τελευταία του κατοικία.

 

Φωτογραφίες: Intimenews