Τζανάκης: Πόρτα-πόρτα εμβολιασμοί για τους 80ρηδες - Προς 4.500 κρούσματα τον Νοέμβριο

Τζανάκης: Πόρτα-πόρτα εμβολιασμοί για τους 80ρηδες - Προς 4.500 κρούσματα τον Νοέμβριο

«Πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιάσουμε τους άνω των 80, ένα 30% αυτών είναι ανεμβολίαστοι» ανέφερε χαρακτηριστικά νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα ο ίδιος πρότεινε να εντοπιστούν με τα στοιχεία τους και να σταλούν στα σπίτια τους γιατροί ώστε να συζητήσουν μαζί τους και να δουν τι τους έχει κάνει να μην εμβολιαστούν. «Εάν σαν κοινωνία θέλουμε να μην χάσουμε αυτούς τους ανθρώπους, πρέπει να τους εμβολιάσουμε», επεσήμανε. 

Παράλληλα, ο κ. Τζανάκης προέταξε την ανάγκη όλοι όσοι είναι άνω των 50  να πραγματοποιήσουν την τρίτη εμβολιαστική δόση. «Μετά από 7-8 μήνες είναι επίνοσοι», πρόσθεσε.

Επιπροσθέτως, ο καθηγητής πνευμονολογίας εκτίμησε ότι ανά μέσο όρο τον Νοέμβριο  θα δούμε να καταγράφονται 4,5 χιλιάδες κρούσματα, ενώ οι νεκροί θα παραμείνουν σταθερά πάνω από τους 30.

Από την πλευρά της,  η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7% ενώ στην Αθήνα το  75%.

Επίσης, στάθηκε στη σημασία της 3ης εμβολιαστικής δόσης, καθώς όπως είπε η χορήγηση της είναι κρίσιμη ειδικά για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Κάνουμε έκκληση να εμβολιαστούν για τη δική τους ασφάλεια», τόνισε