Twitter: Ο  Μασκ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 1 δισ. δολαρίων, αν «χαλάσει» το deal

Twitter: Ο Μασκ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 1 δισ. δολαρίων, αν «χαλάσει» το deal

Ο Έλον Μασκ θα πρέπει να καταβάλει στο Twitter αποζημίωση ύψους 1 δισ.δολαρίων εάν καταγγείλει τo deal των 44 δισ.δολαρίων που συμφώνησε να δώσει για την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε μια σχετική έκθεση την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, ένας από τους όρους για την καταβολή αποζημίωσης από τον Μασκ έχει να κάνει με ενδεχόμενη ρήξη της συμφωνίας, εξαιτίας δυσχερειών μετοχικού κεφαλαίου, χρέους ή περιορισμών στο δάνειο που απαιτείται για την κάλυψη του ποσού της εξαγοράς, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα.

Σύμφωνα με το Twitter, o Αμερικανός μεγιστάνας εξασφάλισε 25,5 δισ.δολάρια δανείου, ενώ παρέχει μία δέσμευση ιδίων κεφαλαίων για 21 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει το Reuters

Στο μεταξύ, η εταιρεία δεν μπορεί να δεχτεί μία πρόταση εξαγοράς από άλλο ενδιαφερόμενο, ενώ θα καταβάλλει την ίδια αποζημίωση για τον τερματισμό της παρούσας συμφωνίας υπό ειδικές συνθήκες, όπως αναφέρεται στα έγγραφα.

Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι η συμφωνία είναι άκυρη εάν δεν κλείσει έως τις 24 Οκτωβρίου. Η ημερομηνία μπορεί να πάρει παράταση για άλλους έξι μήνες για να καλυφθούν ειδικοί όροι που σχετίζονται με την τήρηση κανόνων κατά των μονοπωλίων, αλλά και εγκρίσεις αναφορικά με ξένες επενδύσεις.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης CEO της Tesla, συμφώνησε για την αγορά του Twitter τη Δευτέρα, μια κίνηση που αναμένεται να μετατοπίσει τον έλεγχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο