Tσίπρας: Δεν ζητάω εκλογές, θα γίνουν σύντομα – Τι είπε για την επιλογή Στυλιανίδη

Tσίπρας: Δεν ζητάω εκλογές, θα γίνουν σύντομα – Τι είπε για την επιλογή Στυλιανίδη

Στην υπευθυνότητα και στο γεγονός πως δεν μπορεί να προκαλέσει εκλογική διαδικασία αποδίδει ο Αλέξης Τσίπρας τη στάση του να μη ζητά εκλογές αν και υποστηρίζει πως η χώρα διοικείται από μια κυβέρνηση που είναι από τις χειρότερες που είχε ποτέ ο τόπος. Παράλληλα κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση Στυλιανίδη στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στο γεγονός πως είναι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να «εισάγει αρίστους»

Υποστηρίζοντας πως οι εκλογές θα γίνουν σύντομα και δίνοντας ένα νέο χρονοδιάγραμμα αυτό της προσεχούς Άνοιξης, δεδομένου ότι αυτό του Φθινοπώρου δεν επετεύχθη, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ότι δεν ζητά εκλογές διότι «έχω την πολιτική εμπειρία να μην οδηγούμε από τις εξάρσεις» καθώς και ότι η αντιπολίτευση δεν μπορεί να τις προκαλέσει.

Χαρακτηρίζοντας τη στάση του ως «στάση υπευθυνότητας» προέβλεψε όμως ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα λόγω της κυβερνητικής φθοράς καθώς και ότι νικητής σε αυτές θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα ηγηθεί μιας προοδευτικής συμμαχίας για να κυβερνήσει τη χώρα.

«Δεν φοβάμαι ότι θα χάσω» σημείωσε χαρακτηριστικά και απέδωσε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν μια μικρή φθορά της κυβέρνησης εξ αιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών στο λάθος που κάνουν οι εταιρείες όταν μετρούν τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν. Έκανε λόγο για επιταχυνόμενη φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα τον οδηγήσει σε πολιτικές αποφάσεις την Άνοιξη του 2022 και στο πλαίσιο αυτό μίλησε και για τον πρόσφατο ανασχηματισμό υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση είναι σε βέρτιγκο.

Η επιλογή Στυλιανίδη βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης με τον αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αδυνατεί να εκφραστεί αρνητικά για το πρόσωπο σημειώνοντας μόνο ότι δεν γνωρίζει αν μπορεί να φέρει σε πέρας το συγκεκριμένο έργο. Είναι χαρακτηριστικό πως και ο ίδιος όπως και η Κουμουνδούρου επικέντρωσε την κριτική του στο γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε ένα πρόσωπο εκτός… Ελλάδας μιλώντας όμως για ένα πρόσωπο με ανοιχτό μυαλό.

Στην προσπάθεια δε που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός εν δυνάμει εσωκομματικού προβλήματος στη Ν.Δ. ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να δηλώσει πως ο Χρ. Στυλιανίδης ήταν ένθερμος υποστηρικτής και στο Κυπριακό και στη συμφωνία των Πρεσπών και να αναρωτηθεί πως θα συμβιώσει στο εσωτερικό αυτής της κυβέρνησης.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην υπόθεση του Ευ. Αποστολάκη κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι με την κίνησή του δεν επεδίωκε τη συναίνεση αλλά να δείξει ότι διεμβολίζει τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας πως ο ίδιος γνώριζε αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τον πήρε ούτε ένα τηλέφωνο για να τον ενημερώσει και να συζητήσουν πως θα λειτουργήσει η Πολιτική Προστασία. Θέση που παραπέμπει σε μια ακόμη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί γεγονότα για να… συγκυβερνήσει.

«Αν ο Μητσοτάκης ήθελε συνεννόηση όφειλε να τη διερευνήσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά και τον κατηγόρησε για υποκρισία. Πάντως ο κ. Τσίπρας εμφανίσθηκε να αποφεύγει να σχολιάσει τη διαρροή της Κουμουνδούρου που απευθυνόταν στον Ευ. Αποστολάκη και δημοσιεύθηκε σε φίλα προσκείμενα Μέσα εντός εισαγωγικών με αναφορές σε «αποστασίες» εξαγορές και άλλες σε βάρος του καταγγελίες και επικεντρώθηκε στην εκ των υστέρων ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούσε τον Πρωθυπουργό.

Και ο ίδιος πάντως στη συνέντευξή του επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μιλώντας για οικογενειακή παράδοση στις αποστασίες παρουσιάζοντας το αφήγημα που στήθηκε από την Κουμουνδούρου μετά την άρνηση του Ευ. Αποστολάκη.

Το αναγκαίο κακό

Σε ερώτηση σχετικά με τη συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο ο Αλέξης Τσίπρας το χαρακτήρισε ως «αναγκαίο κακό» δηλώνοντας πως το πρώτο εξάμηνο είχε «έντιμη στάση» ενώ για τη δεύτερη συγκυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 2015 υποστήριξε πως απευθύνθηκε και στο ΚΙΝΑΛ και στο Ποτάμι για να μετάσχουν στην κυβέρνηση που έφτιαξε με τον Πάνο Καμμένο.

Όπως είπε του ζήτησαν την απομάκρυνση του προέδρου των ΑΝΕΛ κάτι που ο ίδιος δεν έπραξε γιατί θα ήταν ανέντιμο με αποτέλεσμα να συνεχίσει με τον Πάνο Καμμένο...