Τσιάρας: Ικανοποιούμε άμεσα το αίτημα για σύσταση δικαστικής αστυνομίας

Τσιάρας: Ικανοποιούμε άμεσα το αίτημα για σύσταση δικαστικής αστυνομίας

Τη άμεση σύσταση δικαστικής αστυνομίας για την ταχύτερη και καλύτερη απονομή της δικαιοσύνης, ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα των δικαστικών λειτουργών, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στις εργασίες της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι σε όλες τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης συμμετείχαν δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι είναι μέλη της ΕΔΕ και προσέθεσε: «Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία και συνεννόηση, τόσο με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, όσο και με τις δικαστικές Ενώσεις για την κατάρτιση του νέου Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών».

Στο πλαίσιο αυτό Κώστας Τσιάρας εξήγγειλε, εκτός από τη σύσταση της δικαστικής αστυνομίας, τη σχεδίαση ενός από κοινού νέου, λειτουργικού και δίκαιου πλαισίου αξιολόγησης και πειθαρχικού ελέγχου των δικαστικών λειτουργών καθώς τη σύσταση της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων, στο πρότυπο της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

«Η Δικαιοσύνη αλλάζει. Και φορείς των μεγάλων αλλαγών είμαστε όλοι εμείς. Είμαστε όλοι μαζί. Πολιτική ηγεσία, ηγεσία της Δικαιοσύνης, δικαστικές Ενώσεις και δικαστικοί λειτουργοί όλων των κλάδων και όλων των βαθμών», υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Στην γενική συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, παραβρέθηκαν από πολιτικής πλευράς και χαιρέτησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουστούμπας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ο διευθυντής της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, Ελένη Δεληγιάννη.

Διαβάστε Περισσότερα