Ά. Τσελέντης: Έχει πολλά χρόνια να γίνει σεισμός στην Αθήνα

Ά. Τσελέντης: Έχει πολλά χρόνια να γίνει σεισμός στην Αθήνα

Σεισμικές ερευνητικές εργασίες στην περιοχή του ανατολικού Κορινθιακού «επειδή έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από το σεισμό της Αθήνας», πραγματοποιούνται σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6». 

Όπως ο ίδιος επισήμανε χαρακτηριστικά οι έρευνες στην περιοχή του Κορινθιακού γίνονται καθώς «σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, σίγουρα υπάρχουν περιοχές που έχουν μαζέψει σεισμικό δυναμικό. Κοιτάμε πάρα πολύ την περιοχή του ανατολικού Κορινθιακού, επειδή έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από το σεισμό της Αθήνας».

Οι διαφορετικές απόψεις, αλλά και οι μέθοδοι που ακολουθούνται σχετικά με έναν σεισμό συνεχίζουν να προκαλούν αντιπαράθεση μεταξύ των επιστημόνων, ύστερα και από τον ισχυρό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο.

Σε ερώτηση αν είχε προβλεφθεί αυτός ο σεισμός, ο κ. Τσελέντης απάντησε, αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Παπαδόπουλο: «Αν είχαμε 2 ή 3 ή 5 νεκρούς, θα έβγαινε να μας πει ότι τον είχαμε προβλέψει;».

Παράλληλα, τόνισε ότι «υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα στα οποία πρωτοστατεί και ο κύριος αυτός με τις προγνώσεις, ότι δεν δουλεύει τίποτα, ότι το γεωδυναμικό δεν έχει όργανα, ότι οι σταθμοί δεν δουλεύουν. Αυτά δεν ισχύουν. Το Γεωδυναμικό είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Μολονότι εγώ ποτέ δεν ήμουν κυβερνητικός υπόλογος ούτε χαϊδεύω την κυβέρνηση, το τελευταίο καιρό έχουν πέσει μεγάλα ποσά χρηματοδότησης τα οποία μας βοηθάνε όχι μόνο να αντικαταστήσουμε όργανα τα οποία έχουν υποστεί βλάβες αλλά να αγοράσουμε και καινούρια όργανα. Δεν καταλαβαίνω πώς αυτός ο κύριος κάθεται και λέει αυτά τα πράγματα και μάλιστα σε μία περίοδο που όλα πάνε πάρα πολύ καλά».

Διαβάστε ακόμη: Σεισμοί 4,5 και 5 βαθμών Ρίχτερ εκδηλώθηκαν στο Ιόνιο