Τσακρής: Θα έχουμε πρόβλημα και τα Χριστούγεννα - Βρισκόμαστε σε μακρόσυρτο 4ο κύμα

Τσακρής: Θα έχουμε πρόβλημα και τα Χριστούγεννα - Βρισκόμαστε σε μακρόσυρτο 4ο κύμα

Την εκτίμηση πως «θα έχουμε ένα μακρόσυρτο 4ο κύμα» και πως θα είναι «πολύ δύσκολος μήνας ο Δεκέμβριος» προχώρησε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξήγησε πως αυτό το κύμα αυτό είναι βαρύ και θανατηφόρο γιατί η Ευρώπη ξέχασε, όπως και πέρσι, ότι το φθινόπωρο είναι εποχή του κορονοϊού. 

Όπως τόνισε, τα Χριστούγεννα θα έχουμε πρόβλημα στα νοσοκομεία, δεδομένου ότι θα προστίθενται σοβαρά περιστατικά. 

«Υπήρξε μια αύξηση πολύ απότομη και στη συνέχεια θα υπάρξει κάθοδος, λογικά πριν τα Χριστούγεννα», πρόσθεσε. Όλο το Δεκέμβριο θα έχουμε αυτή την πίεση, όπως τόνισε και «μετά λογικά θα έχουμε κάμψη αλλά έχουμε και το χειμώνα μπροστά μας»

Όπως ανέφερε ο καθηγητής θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η τρίτη δόση, ενώ παρέπεμψε στο παράδειγμα του Ισραήλ. «Δε φταίει το εμβόλιο, όσο περνάνε οι μήνες περνάει η δραστικότητα», τόνισε.

Παράλληλα ο κ. Τσακρής εκτίμησε ότι θα μπούμε σε ένα 5ο επιδημικό κύμα μέσα στο χειμώνα και θα νοσήσουν οι εμβολιασμένοι που δεν έχουν πια ανοσία, όπως συνέβη στο Ισραήλ.

«Ελπίζουμε ότι ο ιός θα γίνει επιδημικός κάποια στιγμή και θα είναι λιγότερα τα περιστατικά», είπε. «Η τρίτη δόση κάνει καλύτερη ανοσία σε σχέση με τη δεύτερη, ενώ διαρκεί περισσότερο σε σύγκριση με τη δεύτερη», κατέληξε ο κ. Τσακρής.