Tρομοκρατικό χτύπημα με πέντε νεκρούς σε ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι της Κένυας

Tρομοκρατικό χτύπημα με πέντε νεκρούς σε ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι της Κένυας

Επανειλημμένοι πυροβολισμοί σημειώθηκαν ενώ ξέσπασε και πυρκαγιά σε συγκρότημα ξενοδοχείου και γραφείων στην πρωτεύουσα της Κένυας σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα), με τους εργαζόμενους να το εγκαταλείπουν προκειμένου να σωθούν.

Την ίδια ώρα, αρκετά οχήματα έπιασαν φωτιά στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν ήδη στο σημείο της έκρηξης για να αντιμετωπίσουν τους ένοπλους οι οποίοι ανήκουν όπως όλα δείχνουν στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ.  

«Δεχόμαστε επίθεση», ένας άνθρωπος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters που βρισκόταν μέσα στο συγκρότημα, ο οποίος δήλωσε παράλληλα ότι ένας άντρας βγήκε καλυμμένος με αίμα καθώς οι μαθητές απομακρύνθηκαν από το χώρο. Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ένας άνδρας στο Bloomberg o οποίος κρύφτηκε σε ένα ψυγείο για να σωθεί. 

«Μόλις άκουσα τους πυροβολισμούς, άρχισα να βλέπω ανθρώπους να τρέχουν μακριά με τα χέρια ψηλά ενώ κάποιοι έμπαιναν στην τράπεζα για να προστατευτούν», δήλωσε μια γυναίκα που εργάζεται σε ένα γειτονικό κτίριο.

Λίγο μετά τα παραπάνω, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μέσω ραδιοφώνου η ισλαμιστική οργάνωση Αλ-Σαμπάαμπ η οποία έχει βάση την Σομαλία αλλά συχνά εξαπολύει επιθέσεις εναντίον της Κένυας. Χαρακτηριστικότερη αυτή του 2013 όταν μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Westgate  67 άτομα έχασαν την ζωή τους.  Ενώ τον Απρίλιο του 2015 σε επίθεση στο Πανεπιστήμιο της Γκαρίσα 145 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο.