Τρίτο... σετ με τις αρχές της Αυστραλίας - Διαψεύδουν τις πληροφορίες για σύλληψη οι Αυστραλοί
Νόβακ Τζόκοβιτς

Τρίτο... σετ με τις αρχές της Αυστραλίας - Διαψεύδουν τις πληροφορίες για σύλληψη οι Αυστραλοί

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Όπεν της Αυστραλίας. Ο Σέρβος τενίστας κέρδισε την έφεση για την ανάκληση της βίζας, διεθνή Μέσα ανέφεραν πως συνελήφθη και πάλι, κάτι που Αυστραλοί αξιωματούχοι διέψευσαν. Το υπουργείο Μετανάστευσης τη χώρας ενημέρωσε ότι μελετά την υπόθεση και αναμένεται σε λίγο η τελική απόφαση.

Όπως μεταδίδει το CNN εκπρόσωπος του Υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, εξέδωσε δήλωση σύμφωνα με την οποία παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του υπουργού Μετανάστευσης να εξετάσει το ενδεχόμενο ακύρωσης για τη visa του N. Τζόκοβιτς καθώς ο υπουργός εξετάζει το θέμα και η διαδικασία παραμένει σε εξέλιξη. 

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Independent, o Σέρβος τενίστας εφέρετο να έχει συλληφθεί ξανά και να κινδυνεύει με απέλαση, παρά το γεγονός ότι κέρδισε την έφεση για την ανάκληση της βίζας.

Την ίδια πληροφορία μετέδιδαν και σερβικά ΜΜΕ, ενώ ο αδερφός του Νόβακ Τζόρτζε Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι επίκειται σύλληψη του.

Δικαστήριο της Μελβούρνης δικαίωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς κρίνοντας πως λανθασμένα ανακλήθηκε η βίζα του, επιτρέποντας στον Σέρβο τενίστα, όχι μόνο να παραμείνει στην Αυστραλία αλλά και να αγωνιστεί στο Australian Open, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Washington Post.

Συγκεκριμένα, ο Αυστραλός δικαστής αποφάσισε τη Δευτέρα ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς πρέπει να αποφυλακιστεί από την κράτηση, που βρισκόταν, θεωρώντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τη βίζα εισόδου στη χώρα του αστέρα του τένις ήταν «παράλογη».

Ο δικαστής Άντονι Κέλι διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Τζόκοβιτς μέσα σε 30 λεπτά και το διαβατήριό του και άλλα ταξιδιωτικά του έγγραφα να του επιστραφούν.

Ωστόσο, οι δικηγόροι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είπαν στο δικαστήριο ότι ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ασκήσει την προσωπική του εξουσία για να ανακαλέσει ξανά τη βίζα του Τζόκοβιτς, αναφέρει το Reuters.

Ο Τζόκοβιτς, 34 ετών, εκρατείτο σε ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών μαζί με μακροχρόνια κρατούμενους αιτούντες άσυλο από την Πέμπτη. Του επετράπη να παρευρεθεί στα τμήματα των δικηγόρων του για τις εικονικές ακροάσεις, αλλά δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που έφτασε στην Αυστραλία.