Τρίτη νύχτα στη ΓΑΔΑ ο Λιγνάδης - Έρευνα Εισαγγελίας για ακόμα τρεις ηθοποιούς

Τρίτη νύχτα στη ΓΑΔΑ ο Λιγνάδης - Έρευνα Εισαγγελίας για ακόμα τρεις ηθοποιούς

Τρίτη νύχτα για τον Δ. Λιγνάδη στο κελί του στη ΓΑΔΑ με τον κατηγορούμενο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου να μελετά τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται αποφασισμένος να αρνηθεί κάθε εμπλοκή του σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο ίδιος φέρεται να αναγνώρισε σε φωτογραφίες τα πρόσωπα όσων των καταγγέλλουν, χωρίς ωστόσο να αποδέχεται τις κατηγορίες.

Για την υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου, προϊδέασε χθες με δηλώσεις του ο νέος συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση μετά την αποχώρηση από την υπεράσπιση του δικηγόρου Νίκου Γεωργουλέα. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να επιχεiρήσει να αποδομήσει το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί σε βάρος του και τις μηνύσεις σε βάρος του κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες και για έλλειμμα στην αξιοπιστία των μαρτύρων που έχουν καταθέσει εναντίον του,

Όπως έκανε γνωστό κ. Κούγιας, ο ίδιος προτίθεται σήμερα να ζητήσει νέα προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη από την ανακρίτρια όσον αφορά την προγραμματισμένη για αύριο απολογία του σκηνοθέτη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την «Καθημερινή», νέες καταγγελίες θυμάτων και μαρτυρίες καταφθάνουν στις εισαγγελικές αρχές από τη στιγμή που ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκων κατά συρροήν.

Μάρτυρες και φερόμενα θύματα έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να καταθέσουν στις δικαστικές αρχές, προσφέροντας νεότερα και ενδεχομένως αξιόλογα στοιχεία για τη δράση του γνωστού θεατράνθρωπου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα ακόμα θύμα είναι έτοιμο να καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση, ενώ και άλλα άτομα προτίθενται να πράξουν το ίδιο.

Έρευνα της Εισαγγελίας για άλλους τρεις ηθοποιούς

Την ίδια στιγμή, η Εισαγγελία ασχολείται συστηματικά με τρεις ακόμα ηθοποιούς, εκ των οποίων οι δύο είναι πασίγνωστοι και εξαιρετικά δημοφιλείς.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα της «Καθημερινής», για αυτούς τους δύο οι εισαγγελικές έρευνες επικεντρώνονται σε καταγγελίες εις βάρος τους όχι μόνο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις που φθάνουν σε βαριές προσβολές της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά και για περιπτώσεις απόπειρας βιασμού των θυμάτων τους. Και οι δύο έχουν τέτοιες καταγγελίες από γυναίκες συναδέλφους τους, οι οποίες έχουν μιλήσει για βίαια περιστατικά που συνιστούν απόπειρες βιασμού τους.

Παράλληλα λαμβάνονται υπόψη και άλλες καταγγελίες εις βάρος τους για σεξουαλικές παρενοχλήσεις βαρύτατες ή λιγότερο βαριές, ενώ μία τρίτη περίπτωση ηθοποιού απασχολεί την εισαγγελία κατά απόλυτη προτεραιότητα. Πρόκειται για ηθοποιό που έχει καταγγελία από άνδρα ενήλικο (και όταν έγινε το περιστατικό), ο οποίος περιγράφει πως βιάστηκε και δίνει λεπτομέρειες για τη σεξουαλική κακοποίησή του.

Για την υπόθεση αυτή η εισαγγελία κινείται κατά προτεραιότητα, διότι το αδίκημα που καταγγέλλεται είναι παλιό και παραγράφεται αν δεν «τρέξουν» οι σχετικές διαδικασίες μέσα σε δύο μήνες.

Ο συγκεκριμένος ηθοποιός ελέγχεται και για τις σχέσεις του με τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να διευκρινιστεί ποιος ήταν ο ρόλος του στη δράση του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη, καθώς αναφέρεται από άλλο θύμα για συμμετοχή σε σεξουαλικές κακοποιήσεις.