Τουρκία: Συνελήφθη ένας ύποπτος σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση

Τουρκία: Συνελήφθη ένας ύποπτος σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση

Η προσαγωγή ενός υπόπτου προχτές το βράδυ είναι το νέο στοιχείο που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά, σχετικά με τη χτεσινή επιχείρηση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη.

"Ένας άνθρωπος τέθηκε χθες το βράδυ υπό κράτηση μετά την επίθεση αυτή. Η έρευνα συνεχίζεται σχολαστικά και με την μεγαλύτερη προσοχή", πρόσθεσε ο Αλά σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ.

Ο υπουργός είπε πως ο τελικός απολογισμός της έκρηξης είναι έντεκα νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη και 17 τραυματίες. Ο δράστης «δεν ήταν μεταξύ των καταζητούμενων» στην Τουρκία και σε άλλες χώρες, σύμφωνα με τον Αλά, ο οποίος τόνισε ότι κατά την εβδομάδα που προηγήθηκε της επίθεσης οι τουρκικές αρχές προσήγαγαν συνολικά 220 άτομα με την κατηγορία ότι είναι μέλη της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

Η εφημερίδα Χουριέτ σήμερα γράφει ότι στις 17 Δεκεμβρίου 2015 και στις 4 Ιανουαρίου 2016 η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) ενημέρωσε την ασφάλεια ότι η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» ενδέχεται να προβεί εντός της Τουρκίας σε επιθέσεις αυτοκτονίας με στόχους «τους μη μουσουλμάνους πολίτες της Τουρκίας, ξένους τουρίστες, σημεία όπου συχνάζουν οι ξένοι τουρίστες, κτίρια ξένων προξενείων και πρεσβειών και στόχους του ΝΑΤΟ».

Κατά τα άλλα η ροή πληροφοριών σχετικά με την υπόθεση είναι προβληματική, εξαιτίας της απαγόρευσης μετάδοσης πληροφοριών, με εξαίρεση τις επίσημες ανακοινώσεις. Πράγμα που ισχύει τόσο για τα τηλεοπτικά κανάλια, όσο και για τις εφημερίδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ