Τουρισμός για Όλους: Τέλος  Σεπτεμβρίου η νέα κλήρωση

Τουρισμός για Όλους: Τέλος Σεπτεμβρίου η νέα κλήρωση

 Τέλος, Σεπτεμβρίου θα γίνει η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους" προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές.

   Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη από την ΕΡΤ αναφερόμενη στο πρόγραμμα και την εξαγγελία του πρωθυπουργού για διπλασιασμό των δικαιούχων. Να τονιστεί εξάλλου ότι η νέα κλήρωση θα αφορά όσους έχουν κάνει ήδη αίτηση. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι 1,2 εκατομμύρια ήταν οι αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα.

 Μάλιστα επεσήμανε ότι χθες έγινε η κλήρωση για τους 200.000 πρώτους δικαιούχους του προγράμματος όπως και η ανάρτηση των πινάκων με τους κληρωθέντες. Μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα θα πιστωθούν και τα λεφτά στους δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν και αναλυτικές οδηγίες

Υπενθυμίζεται ότι τα βασικά στοιχεία του προγράμματος είναι η ατομική επιδότηση των 150 ευρώ που εξαργυρώνεται σε όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα της χώρας, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία θα πιστωθεί το ποσό της επιδότησης. Τα χρήματα για τις υπηρεσίες διαμονής θα μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο στους παρόχους.

Υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο της επίσκεψης του στην Πρέβεζα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως διπλασιάζονται τα κονδύλια του προγράμματος «Τουρισμός για όλους». Συγκεκριμένα, όπως είχε σημειώσεο «θα δοθούν επιπλέον 30 εκατ. ευρώ, και ακόμη 200 χιλιάδες συμπολίτες μας θα μπορούν να κάνουν χρήση για να κάνουν τις διακοπές τους».

Εφόσον οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια είναι περισσότεροι, η επιλογή θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση. Δικαιούχοι είναι: Πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ, Οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, με το ποσό να προσαυξάνεται για κάθε παιδί, ενώ το ύψος της επιδότησης είναι ανά δικαιούχο στα 150 ευρώ και για ΑμεΑ στα 200 ευρώ.

Επίσης, τα νέα ψηφιακά vouchers – 200.000 τον αριθμό – θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Αφορούν συμπολίτες μας, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουλίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.