Τουλάχιστον 4 νεκροί και 3 τραυματίες από επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό στην Καμπούλ

Τουλάχιστον 4 νεκροί και 3 τραυματίες από επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό στην Καμπούλ

Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί και τρεις οι τραυματίες από την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό και την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε στα ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας Καμπούλ και σε περιοχή που διαμένουν ξένοι.

Η επίθεση έγινε στη διάρκεια της νύχτας, ενώ από τους νεκρούς, ο ένας είναι αστυνομικός και τρεις είναι ένοπλοι αντάρτες, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές στην περιοχή.

Οι Ταλιμπάν αναλαμβάνουν την ευθύνη

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό σε συγκρότημα στρατιωτικών και οργανώσεων στην Καμπούλ νωρίς χθες μετά από μια ισχυρή έκρηξη που ακούστηκε σε όλη την πόλη.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι τέσσερα άτομα με βαρύ οπλισμό μάχονταν στην περιοχή του ξενοδοχείου Northgate, ενός φρουρούμενου συγκροτήματος κατοικιών για ξένους στρατιωτικούς και ιδιωτικές οργανώσεις.

Εκπρόσωπος της αποστολής Resolute Support της οποίας ηγείται το ΝΑΤΟ είπε ότι γίνονταν εκτιμήσεις για την κατάσταση, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Με δήλωσή τους οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, η οποία ισχυρίστηκαν ότι είχε δεκάδες θυμάτων, και πρόσθεσαν ότι οι μαχητές τους είχαν διεισδύσει στο συγκρότημα.

Η επίθεση ακολούθησε την επίθεση αυτοκτονίας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας των μελών της σιιτικής μειονότητας των Χαζάρα όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άτομα και την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος πριν από μια εβδομάδα.

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι συχνά δηλώνουν ότι θέλουν να αποφύγουν τους θανάτους αμάχων, είπαν ότι το συγκρότημα δεν ήταν κοντά σε κατοικίες και ότι οι απλοί πολίτες δεν βλάφθηκαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ