Τίποτα δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
Οικονόμου για τουρκικές απειλές

Τίποτα δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις νέες απειλές του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε τη χώρα μας να αποστρατικοποιήσει τα νησιά μας, σημειώνοντας σε ανάρτηση του στη σελίδα του στο Facebook ότι «τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Οικονόμου:

«Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία.

Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας.»

Ερντογάν: «Αποστρατιωτικοποιήστε τώρα τα νησιά. Δεν αστειεύομαι»

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας από τη στρατιωτική διακλαδική άσκηση της Τουρκίας, «EFES 2022», καλώντας την Ελλάδα να σταματήσει την στρατιωτικοποίηση των νησιών και να δρα βάσει των διεθνών συμφωνιών.

«Για άλλη μια φορά καλώ την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά και να τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά.», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Τσελίκ: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και οεκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, λίγη ώρα μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη μεγάλη διακλαδική άσκηση EFES 2022 που έγινε στην Σμύρνη.

Δημοσιεύοντας φωτογραφίες της άσκησης ο στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου έγραψε: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».