Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ζήτησε ο Πλεύρης

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ζήτησε ο Πλεύρης

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, για την υπόθεση του θανάτου του 49χρονου στην Πάτρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ενώ ζήτησε την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Παράλληλα, ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Το περιστατικό που βρίσκεται ήδη υπό διερεύνηση συνέβη το βράδυ,13 Ιουλίου, στην Πάτρα, όταν ένας 49χρονος έχασε τη ζωή του από έμφραγμα, μόλις λίγα λεπτά αφού είχε εξέλθει από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Οι συγγενείς του 49χρονου αναφέρουν, ότι ο άτυχος άνδρας έφτασε με συμπτώματα οξέως εμφράγματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενημερώνοντας τους γιατρούς για πόνους στην πλάτη.

Όπως λένε οι συγγενείς του, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του σύστησαν να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο 49χρονος άνδρας αισθάνθηκε να επιδεινώνεται η κατάσταση του και έξω από το Νοσοκομείο κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο έφτασε και τον παρέλαβε για να πάνε στο Νοσοκομείο του Ρίου. Όμως, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο 49χρονος «έσβησε» στο κάθισμα του συνοδηγού.

Όταν ο συγγενής του έφτασε στο Νοσοκομείο του Ρίου, ήταν πλέον αργά.

«Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας…» αναφέρουν μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, οι οποίοι κατηγορούν τους υπευθύνους του νοσοκομείου για έλλειψη ανθρωπιάς «Ανθρωπιά τέλος…» αναφέρει ο σύζυγος της αδελφής του 49χρονου, τις θέσεις των οποίων μετέδωσε ο ΣΚΑΙ σημειώνοντας ότι οι οικείοι του ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα.