Tην αποζημίωση των εξεταστών οδηγών ζητά η Ρ. Δούρου

Tην αποζημίωση των εξεταστών οδηγών ζητά η Ρ. Δούρου

Την οριστική διευθέτησης του ζητήματος της καταβολής αποζημίωσης στους υπαλλήλους των Περιφερειών και του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών που συμμετέχουν στη διαδικασία εξέτασης οδηγών, επαναφέρει με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Στην επιστολή τονίζει ότι πρόκειται για ζήτημα που άπτεται της δημόσιας ασφάλειας και του αναφαίρετου δικαιώματος των συμπολιτών μας στην οδήγηση αλλά και στην εργασία, και ζήτησε να προβούν στις κατάλληλες, πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσης. Υπενθυμίζει ότι το πρόβλημα προκλήθηκε μετά την οριζόντια κατάργηση της αποζημίωσης, με το ν. 4354/2015 και ότι διευθετήθηκε προσωρινά το 2016, με νομοθετική ρύθμιση που προέβλεπε μέχρι την 1η Ιουνίου 2017.

Η περιφερειάρχης, αφού επισημαίνει ότι «αποτελεί κοινή μας διαπίστωση η ανάγκη αναβάθμισης της διαδικασίας εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, μέσα από ένα νέο σύστημα με δημόσιο χαρακτήρα», ζητά ενημέρωση επί του σχεδιασμού του Υπουργείου ΥΠΟΜΕ για τη νέα κατάσταση. Για την περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση σε νέο σύστημα εξετάσεων, η κ. Δούρου προτείνει να «εξεταστεί η δυνατότητα μετάθεσης της ημερομηνίας της 1ης Ιουνίου 2017 για χρονικό διάστημα ικανό για τη θεσμοθέτηση νέου συστήματος με αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας του έργου των εξετάσεων, τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, την προστασία του περιβάλλοντος και την αρτιότερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ