Times: «Χωματερές» για τους πρόσφυγες τα ελληνικά νησιά

Times: «Χωματερές» για τους πρόσφυγες τα ελληνικά νησιά

Με χωματερές παρομοίασαν οι Times του Λονδίνου τους καταυλισμούς στα ελληνικά νησιά που φιλοξενούν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αφού, όπως τονίζει γνωστή οργάνωση διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας, η Ευρωπαϊκή Ένωση σταμάτησε να προσπαθεί πάνω στην επίλυση του προβλήματος.

«Υπάρχουν περίπου 60.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 14.000 βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι σε καταυλισμούς που φιλοξενούν πέντε νησιά στο Αιγαίο, αφού έφθασαν παράνομα με πλοίο από την Τουρκία», αναφέρουν οι Times.

Παράλληλα, η εφημερίδα τονίζει ότι πριν από τρία χρόνια, οι Βρυξέλλες προχώρησαν σε μια συμφωνία με την Τουρκία ώστε να μπει τέλος στις προσφυγικές ροές μετά την άφιξη περισσότερων από ένα εκατομμύριο στην Ευρώπη το 2015 και το 2016: τη μεγαλύτερη μαζική μετανάστευση ανθρώπων στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η Ε.Ε και οι ελληνικές αρχές εξακολουθούν να στερούν από τους ευάλωτους ανθρώπους την αξιοπρέπεια και την υγεία τους, σε μία προσπάθεια όπως φαίνεται να αποτρέψουν άλλους να έρθουν», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Εμανουέλ Γκούε, επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα. 

Φωτογραφία intime news