Τηλεφωνική συνομιλία Α. Davutoglu - Α. Merkel

Τηλεφωνική συνομιλία Α. Davutoglu - Α. Merkel

Οι περισσότεροι από τους 10 νεκρούς της σημερινής επίθεσης αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη ήταν Γερμανοί πολίτες, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ahmet Davutoglu στην καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της, δήλωσαν πηγές του πρωθυπουργικού του γραφείου.

Ο Ahmet Davutoglu δήλωσε επίσης στη Merkel κατά την ίδια τηλεφωνική επικοινωνία ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι θα ενημερώνονται σχετικά με τις λεπτομέρειες από τη συνεχιζόμενη έρευνα όσον αφορά την επίθεση αυτή αυτοκτονίας, την οποία πιστεύεται ότι διέπραξε ένας Σύρος καμικάζι.

Λίγο νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel είχε δηλώσει ότι Γερμανοί πολίτες μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.

"Δεν έχουμε ακόμη όλες τις πληροφορίες (...) αλλά μας ανησυχεί πολύ το γεγονός ότι Γερμανοί πολίτες θα μπορούσε και βρίσκονται μάλλον μεταξύ των θυμάτων", δήλωσε.

"Οι άνθρωποι αυτοί μετείχαν σε ένα οργανωμένο ταξίδι", πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρωθυπουργό της Αλγερίας Αμπντελμαλέκ Σελάλ, κατά την οποία σημείωσε ότι θα μιλούσε τηλεφωνικώς "τις επόμενες ώρες" με τον Νταβούτογλου.

"Η διεθνής τρομοκρατία έδειξε το άσχημό της πρόσωπο", πρόσθεσε η καγκελάριος και κατέληξε: "Απαιτείται να δράσουμε με αποφασιστικό τρόπο εναντίον της".

Πρέπει να συνεχίσουμε να πολεμάμε την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές δήλωσε παράλληλα από την πλευρά του ο Αλγερινός πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη Merkel και σημείωσε ότι η Αλγερία θα πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος με αποφασιστικότητα για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ