Τι ισχύει για μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς - Ποιοι θα πληρώνουν τα τεστ
Μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Τι ισχύει για μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς - Ποιοι θα πληρώνουν τα τεστ

Αλλαγές θα ισχύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου όσον αφορά τους ανεμβολίαστους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Όπως προβλέπει η νέα δέσμη μέτρων ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί θα πρέπει να κάνουν 2 rapid tests την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται  αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του  εργαζόμενου 10 ευρώ ανά τεστ.

Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση  αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την  εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη ή σύμφωνα με τους ειδικούς όρους που θα ισχύσουν για την εκπαιδευτική κοινότητα. 

Αντίστοιχα οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα πρέπει να κάνουν 2 self tests την εβδομάδα που διατίθενται δωρεάν από το κράτος και δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Τέλος, οι ανεμβολίαστοι φοιτητές υποχρεούνται σε 2 εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου τημν εβδομάδα που  πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα  με δαπάνη του φοιτητή 10 ευρώ/τεστ.

Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το  gov.gr και ελέγχεται με την εφαρμογή covid free app από τις  αρχές των πανεπιστημίων.