Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την οπαδική βία

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την οπαδική βία

Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το πρωί της Δευτέρας.

Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 11:30 από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Θεοδωρικάκος: Κλείνουν οι σύνδεσμοι χούλιγκαν - Αυστηροποιούνται οι ποινές

Το κλείσιμο των συνδέσμων χούλιγκαν και την υπό προϋποθέσεις λειτουργία των λεσχών φιλάθλων ανακοίνωσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερθείς στο πακέτο μέτρων για την οπαδική βία που θα ανακοινωθεί αύριο. «Η πολιτεία ανταποκρίνεται στη λαϊκή απαίτηση να μπει τέλος σε αυτές τις καταστάσεις», τόνισε.

Παράλληλα, αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους μετέχουν σε οπαδική βία και χουλιγκανικές δράσεις. «Θα προβλέπονται ποινές στέρησης ελευθερίας και δε θα υπάρχει η δυνατότητα αναστολής. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ΠΑΕ θα πρέπει να βάλουν «πλάτη» στην προσπάθεια αυτή υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να καταλάβουν ότι οι χούλιγκανς δεν είναι η δύναμή τους. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ποινών και στις ΠΑΕ, ωστόσο απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τέλος, αναφερόμενος στον ρόλο της ΕΛΑΣ σε αυτή την υπόθεση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι δουλειά της είναι να τα τηρήσει σε απόλυτο βαθμό μέτρα, επισημαίνοντας ότι η Αστυνομία «δεν χαρίζεται σε κανέναν». «Ο νόμος είναι νόμος, ισχύει για όλους, ανεξάρτητα από τη θέση τους στο δημόσιο σύστημα ή την οικονομική τους ισχύ. Οι σύνδεσμοι που έχουν κλείσει αυτήν την περίοδο των χούλιγκανς είναι σύνδεσμοι απ' όλες τις ομάδες, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν γιατί έχουμε σε αυτήν υπόθεση υποχρέωση και καθήκον απέναντι στον ελληνικό λαό», επισήμανε.