Τι αλλάζει από Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους - Όλα τα νέα μέτρα

Τι αλλάζει από Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους - Όλα τα νέα μέτρα

Εκτός κλειστών χώρων εστίασης, θεάτρων και κινηματογράφων, μουσείων, γυμναστηρίων και γηπέδων μένουν οι ανεμβολίαστοι από τη Δευτέρα, όπως προκύπτει από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και τους κανόνες δημόσιας υγείας και πρόσβασης σε δραστηριότητες που τίθενται σε ισχύ.

Αντίθετα, χωρίς έλεγχο covid pass θα εισέρχονται όλοι οι πολίτες στις αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές και ζαχαροπλαστεία), στα φαρμακεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις αστικές μετακινήσεις, όπου θα εξακολουθήσει να είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας. Μπορούν δηλαδή να έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι.


Πού θα γίνεται έλεγχος covid pass

 

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στους χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο, στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος covid pass.

Άρα πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό PCR -RAPID test.

Μπλόκο σε ανεμβολίαστους

 

Μπλόκο για ανεμβολίαστους μπαίνει στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα, όπου θα είναι επίσης απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι από τις 13/12 αναγκαία προϋπόθεση εισόδου για τους άνω των 60 ετών εμβολιασμένους πολίτες θα είναι η αναμνηστική δόση μετά την παρέλευση επταμήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Για τους ανήλικους 4-17 ετών επιτρέπεται η είσοδος στους ανοικτούς χώρους εστίασης, στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα με επίδειξη self test.