Θόδωρος Μαργαρίτης: Επτά ερωτήσεις για τα γεγονότα

Θόδωρος Μαργαρίτης: Επτά ερωτήσεις για τα γεγονότα

Επτά ερωτήσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Έβρο θέτει ο Θόδωρος Μαργαρίτης και διερωτάται γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν ως πρόφαση το δικαίωμα της μετακίνησης ανθρώπων αφού κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε την τακτική Ερντογάν, γεμίζοντας την Ελλάδα με νέες «Μόριες και Ειδομένες».

Στην ίδια ανάρτηση ο Θ. Μαργαρίτης επισημαίνει επίσης ότι ο κύριος όγκος αυτού του πλήθους ανθρώπων δεν είναι πρόσφυγες αλλά οικονομικοί μετανάστες και ότι ένας μαζικός πληθυσμός στο εσωτερικό θα δημιουργήσει εντάσεις και ενίσχυση των θέσεων της Ακροδεξιάς

Αναλυτικά στην ο Θ. Μαργαρίτης αναφέρει τα εξής:

«ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1.Αφού όλοι καταλαβαίνουν τα Τουρκικά σχέδια με την μαζική είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα γιατί κάποιοι γκρινιάζουν τόσο πολύ με πρόφαση τα δικαιώματα μετακίνησης? Θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα για να διευκολυνθεί η τακτική Ερντογάν?

2. Μέχρι να αλλάξουν οι πολιτικές στην ΕΕ - η οποία προφανως έχει ευθύνες- θα πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα για να εγκλωβιστεί τόσος κόσμος στην Ελλάδα?

3.Δεν βλέπουν ότι ο κύριος όγκος του πλήθους αυτού δεν είναι πρόσφυγες αλλά οικονομικοί μετανάστες?

4. Δεν καταλαβαίνουν ότι αν ανοίξουν τα σύνορα το μήνυμα θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές?

5. Δεν αναλογίζονται ότι ένας μαζικός πληθυσμός στο εσωτερικό θα δημιουργήσει εντάσεις και ενίσχυση των θέσεων της Ακροδεξιάς?

6.Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -παρά την κριτική του- δεν υποστηρίζει δημόσια το άνοιγμα των συνόρων (με παραφωνία την νεολαία του) δεν κάνει κάποιους να μην παριστάνουν τους απόλυτους τιμητές των δικαιωμάτων?

7. Η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει τόσο κόσμο που θα μπει στο εσωτερικό της ή μετά από τα μεγάλα λόγια θα γεμίσει Μόριες και Ειδομένες αναπαράγοντας στην πράξη την δυστυχία αυτών των ανθρώπων?»

Διαβάστε Περισσότερα