Θετικός σε μελλοντικές βρετανικές επιθέσεις στη Συρία ο Boris Johnson

Θετικός σε μελλοντικές βρετανικές επιθέσεις στη Συρία ο Boris Johnson

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Boris Johnson δήλωσε ότι θα ήταν δύσκολο η Βρετανία να απορρίψει ένα αίτημα των ΗΠΑ για συνδρομή σε μελλοντικές επιθέσεις στη Συρία ως αντίδραση σε περιπτώσεις ανάλογες με την πρόσφατη χημική επίθεση κατά αμάχων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ο κ. Johnson είπε: «Νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο εάν οι ΗΠΑ είχαν μία πρόταση για κάποιου είδους δράση ως απάντηση σε μια επίθεση με χημικά όπλα και εφόσον έρχονταν και ζητούσαν την υποστήριξή μας (…) - και ξέρω ότι είναι και η άποψη της Πρωθυπουργού, θα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να πούμε όχι».

Κληθείς να διευκρινίσει εάν μία τέτοια απόφαση θα έπρεπε υποχρεωτικά να περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι το πώς θα εφαρμοζόταν μία τέτοια απόφαση θα ήταν απόφαση της κυβέρνησης και της Πρωθυπουργού.

Σε δεύτερη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο LBC ο κ. Johnson τάχθηκε υπέρ διπλωματικής λύσης στη διένεξη με τη Βόρεια Κορέα, λέγοντας ότι σε περίπτωση επίθεσης τα αντίποινα κατά της Νότιας Κορέας θα ήταν «τρομερά».

Ο Boris Johnson τάχθηκε εξάλλου υπέρ της πλήρους διασφάλισης των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ που ζουν στη Βρετανία, λέγοντας ότι είναι προτεραιότητα για τη βρετανική κυβέρνηση.

Ο κ. Johnson έχει επίσης προκαλέσει έντονους πολιτικούς διαξιφισμούς την Πέμπτη λόγω προσωπικών χαρακτηρισμών που χρησιμοποιεί σε βάρος του ηγέτη των Εργατικών Jeremy Corbyn σε άρθρο του στην εφημερίδα Sun. Με μια φράση δυσνόητη ακόμα και για τους πιο καλούς χειριστές της αγγλικής γλώσσας, ο κ. Johnson κατηγορεί τον κ. Corbyn ως πραγματική απειλή για την εθνική ασφάλεια και όχι έναν απλό «ανίδεο ηγετίσκο».

Ο χαρακτηρισμός επικρίνεται από τους Εργατικούς που λένε ότι ο κ. Johnson προσβάλλει το αξίωμά του με τέτοιου είδους επιθέσεις επί προσωπικού.

Πηγή: skai.gr