Θετική στάση για το ν/σ για την Κοινωνική Οικονομία, από Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων

Θετική στάση για το ν/σ για την Κοινωνική Οικονομία, από Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων

Θετική στάση έναντι του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία, που συζητείται στη Βουλή, τήρησαν οι εισηγητές του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας εξέφρασε την ικανοποίηση του Ποταμιού για το νομοσχέδιο και ζήτησε να δοθεί χρόνος για την περαιτέρω βελτίωσή του. «Η συζήτηση του νομοσχεδίου είναι μία όαση. Ήταν θετική η στάση όλων μας, διότι βλέπουμε την κοινωνική οικονομία με πολύ καλό μάτι, καθώς αποτελεί τον τρίτο πόλο της οικονομίας», ανέφερε ο κ. Μπαργιώτας.

Ωστόσο, ο εισηγητής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην ομιλία του και στην χθεσινή απόφαση του ΣτΕ για τις προσφυγές των καναλιών. «Το ΣτΕ αποφάσισε ότι πρέπει να συζητήσει για τα κανάλια. Η διαδικασία διάβρωσης των θεσμών είναι παλιά διαδικασία. Η διεύρυνση και η επιτάχυνση της διάβρωσης με το σαμποτάρισμα των θεσμών λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. Συμφωνώ με τον κ. Βενιζέλο που είπε «κάτω τα χέρια από τους θεσμούς». Μάθαμε όχι μόνο ποιος είναι πρόεδρος του ΣτΕ, αλλά αρχίζουμε να μαθαίνουμε τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας αντιπροέδρων και από μία εφημερίδα που έκανε αγώνα κατά του κιτρινισμού», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος περιέγραψε τις ευεργετικές διατάξεις του νομοσχεδίου για τους ανέργους και την οικονομία. Επισήμανε ότι η κοινωνική οικονομία βρίσκει έδαφος σε όλες τις προηγμένες χώρες για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της οικονομίας και εξήρε την σύμπνοια των περισσοτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου δήλωσε ότι το κόμμα της συμφωνεί επί της αρχής με το νομοσχέδιο, εκφράζοντας ωστόσο διαφωνίες για επιμέρους διατάξεις. «Επιτέλους ήλθε η στιγμή να κάνουμε και κάτι για να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με κοινωνική αλληλεγγύη και συνεισφορά», δήλωσε η εισηγήτρια της Ένωσης Κεντρώων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ