Θεσσαλονίκη: Παράνομη η στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ - Οι εργαζόμενοι αντιδρούν

Θεσσαλονίκη: Παράνομη η στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ - Οι εργαζόμενοι αντιδρούν

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η στάση εργασίας που εξήγγειλαν για σήμερα, από τις 20.00 έως και τη λήξη της βάρδιας, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ενημερώνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του οργανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του ΟΑΣΘ καλεί το συνδικάτο των εργαζομένων του οργανισμού να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση, ζητάει από τους εργαζόμενους να μην υποβάλουν τους επιβάτες σε άνευ λόγου ταλαιπωρία και υπενθυμίζει ότι «στις δημοκρατίες, όλοι οφείλουν να εφαρμόζουν τους νόμους και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης».

«Καλά κάνανε και την κρίνανε παράνομη, εμείς την κάνουμε κανονικά τη στάση εργασίας», επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας. Υπενθυμίζεται, ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διεκδικούν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την επιστροφή των νομοθετημένων επιδομάτων τους και την μη αναζήτηση αναδρομικά, μέρους των μισθών τους.

Τονίζεται, ότι παρά τη στάση εργασίας, εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο Νυχτερινό.