Θεσσαλονίκη: Δεν υπαναχωρούν οι αγρότες του νομού Ημαθίας

Θεσσαλονίκη: Δεν υπαναχωρούν οι αγρότες του νομού Ημαθίας

Δεν υπαναχωρούν στις θέσεις και διεκδικήσεις τους οι αγρότες του νομού Ημαθίας και παρά το γεγονός ότι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους στα μπλόκα, μόλις λίγες ημέρες πριν, συνεχίζουν με την ίδια δυναμική τις...εναλλακτικές τους δράσεις τους, τις οποίες μάλιστα διαμηνύουν ότι θα κλιμακώσουν, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Μεσσαλάς.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι θα σκληρύνουμε τη στάση μας, και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, όσο πλησιάζει η ώρα κατάθεσης των νομοσχεδίων του ασφαλιστικού και φορολογικού στη Βουλή για ψήφιση» ανέφερε και πρόσθεσε: «δεν θα κάνουμε πίσω. Δουλεύουμε για την ενδυνάμωση και κάθαρση του αγροτικού κινήματος σε συνεργασία με άλλους του κλάδου σε όλη την Ελλάδα και στόχος μας είναι ενωμένοι να καταστείλουμε τις προσπάθειες που επιχειρούνται για τον αφανισμό του πρωτογενούς τομέα».

Στο πλαίσιο αυτό, το πλάνο της σημερινής κινητοποίησης περιλαμβάνει κάθοδο με τρακτέρ αγροτών από το μπλόκο Νησελίου (δύναμης άνω των 500), Μακροχώρι και Διαβατό στην πόλη της Βέροιας, με πρώτη στάση τους το κτίριο της εφορίας στις 11 το πρωί, υπηρεσία την οποία και προτίθενται να αποκλείσουν συμβολικά, επιδίδοντας μάλιστα και σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη.

Στη συνέχεια, αφού γίνει πορεία με τα τρακτέρ στην πόλη της Βέροιας, τα 100 τρακτέρ που αναμένεται να συμμετέχουν στην κινητοποίηση θα μεταβούν στο πολιτικό γραφείο των Βουλευτών του Σύριζα κ.κ Ευφροσύνη Καρασαλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης και Χρήστος Αντωνίου, στους οποίους και θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, αλλά και θα τους καλέσουν να τοποθετηθούν δημόσια για το τι θα πράξουν, στην κρίσιμη ημερομηνία ψήφισης των νομοσχεδίων. «Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι όσοι βουλευτές ψηφίσουν τα νομοσχέδια, υπογράφουν το τέλος του πρωτογενούς τομέα και στο πλαίσιο αυτό τους ξεκαθαρίζουμε ότι θα είναι ανεπιθύμητοι στο Νομό» επισήμανε ο κ. Μεσσαλάς.

Τελευταίος σταθμός των αγροτών του νομού Ημαθίας, το κτίριο της αντιπεριφέρειας, όπου και θα κατατεθεί ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, θα ακολουθήσει συμβολική κατάληψη και αίτημα «όλοι οι φορείς του Νομού να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα μας και να συμπαραταχθούν στο πλευρό μας, αφού οι διεκδικήσεις που αφορούν τα ασφαλιστικά και φορολογικά ζητήματα, είναι θέματα που αφορούν όλους». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ