Θεμιστοκλέους: Στους 5,5 μήνες το κλείσιμο ραντεβού για τρίτη δόση εμβολίου

Θεμιστοκλέους: Στους 5,5 μήνες το κλείσιμο ραντεβού για τρίτη δόση εμβολίου

Η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα ανοίγει στους 5,5 μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου δήλωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Ξεκαθάρισε πάντως ότι το εμβόλιο δεν θα γίνεται νωρίτερα του εξαμήνου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι εντός των επόμενων ημερών η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη για να κλειστούν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολιασμού, στους 5,5 μήνες από εμβολιασμό με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna και στους δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι συζητήθηκε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού η χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα, ωστόσο δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο «και πρέπει να επικεντρώσουμε να γίνει στη σωστή ώρα, σε όλους».

Η τρίτη δόση εμβολίου για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna γίνεται με το mRNA εμβόλιο της Pfizer και για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται είτε με το εμβόλιο Johnson & Johnson, ή το εμβόλιο της Pfizer.

Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της Moderna θα ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου.