«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Φανατισμός, όπλα και αντιεμβολιαστικά κηρύγματα

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Φανατισμός, όπλα και αντιεμβολιαστικά κηρύγματα

Φανατισμός, όπλα, αντιεμβολιαστικά κηρύγματα και παράνομη δράση σε ολόκληρη τη χώρα. Με καταιγιστικούς ρυθμούς αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», μετά την αρπαγή-σοκ του γυμνασιάρχη στην Πιερία την περασμένη Παρασκευή. Οι πυρήνες τους φέρονται να αντιγράφουν τις πρακτικές των αρνητών του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Βίντεο - ντοκουμέντο που έφερε στο φως η ΕΡΤ την Πέμπτη, δείχνει μέλη των πυρήνων να έχουν μετατρέψει οχήματα σε παράνομα «περιπολικά» και να κατέχουν οπλισμό και να προβαίνουν σε αντιεμβολιαστικές διακηρύξεις.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται, πρόκειτια για παραστρατιωτική οργάνωση ενόπλων με δομή που θυμίζει τακτικό στρατό. Ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη και φαίνεται πως κατάφεραν να εξαπλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στρατιωτική δομή

 

Ντοκουμέντο, που αποκαλύπτει τη στρατιωτική δομή των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», έφερε στη δημοσιότητα και το MEGA. Η ιδρυτική τους διακήρυξη κάνει λόγο για σώμα ενόπλων που υποκαθιστά όλες τις κρατικές δομές ακόμα και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι ανώτατοι στην ιεραρχία θεματοφύλακες υποκαθιστούν το κράτος σε κάθε του έμφαση, καθώς, όπως αναφέρεται στο έγγραφο οι Διοικητές των τμημάτων είναι προϊστάμενοι και επιθεωρητές των πρώην δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής τους.

Ακριβώς αυτό έκαναν την περασμένη άνοιξη στο νοσοκομείο Παπανικολάου, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

 

Έρευνα για τη στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση των μελών τους έχει ήδη ξεκινήσει η Ελληνική Αστυνομία. Ενώ και οι Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης διέταξαν μεγάλες έρευνες για τη δράση τους μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών από συνεκπαίδευσή τους με έφεδρους στρατιωτικούς.

«Έχουμε υψώσει τείχος με απόλυτη αποφασιστικότητα απέναντι σε όλα αυτά. Τα παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή, αλλά έχουμε τη δική μας στρατηγική και παρεμβαίνουμε όταν πρέπει», δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.