Θέμα ωρών η παράδοση της σορού του Κατσίφα;

Θέμα ωρών η παράδοση της σορού του Κατσίφα;

Μέσα στις επόμενες ώρες ή το αργότερο έως το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να παραδοθεί στους οικείους του η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σύμφωνα με το epiruspost, το οποίο επικαλείται διασταυρωμένες πληροφορίες από έγκυρες πηγές, ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή που του είχε απευθύνει ο Πρόεδρος του μειονοτικού Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες.

Ο κ. Ντούλες είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος επισημαίνοντας την ανάγκη να παραδοθεί στην οικογένεια η σορός του Κ. Κατσίφα προκειμένου να γίνει η ταφή του στους Βουλιαράτες. Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, συνεχίζει το epiruspost, επικοινώνησε με τον βουλευτή της ομογένειας χθες το βράδυ.

Στην εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα έγινε η συνάντηση υψηλόβαθμων Δικαστικών στελεχών, και στη συνέχεια η Γενική Εισαγγελία του Κράτους ολοκλήρωσε τις διαδικασίες που αφορούν και στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, με αποτέλεσμα να αναμένεται εντός των επόμενων ωρών η υπογραφή του πρωτοκόλλου αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων.