Θάσος: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά - Έχει λάβει διαστάσεις

Θάσος: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά - Έχει λάβει διαστάσεις

Αναζωπυρώθηκε τα μεσάνυχτα η πυρκαγιά στη Σκάλα Ποταμιάς Θάσου, μόλις ένα 24ωρο αφότου είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και είχαν σβήσει τα περισσότερα μέτωπα. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και πολλοί εθελοντές, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη φωτιά.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ωστόσο η αναζωπύρωση της φωτιάς έλαβε μεγάλες διαστάσεις μέσα στη νύχτα κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις στο νησί.

Η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από τη βόρεια είσοδο του χωριού, στην αρχή της χαράδρας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία κατοίκων και επισκεπτών.

Στο σημείο δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, κατάσταση που διατηρείται και μέχρι τώρα, ενώ ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Η φωτιά είναι κοντά στον οικισμό, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικίες. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Πυροσβεστών Αντώνης Κούκουζας, είπε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά και οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.