Θα κλείσουν τα μισά πρακτορεία του ΟΠΑΠ!

Θα κλείσουν τα μισά πρακτορεία του ΟΠΑΠ!

Στα… «κάγκελα» βρίσκονται οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, με αφορμή την επιδιωκόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Θεσμούς, για επιβολή ειδικού «τέλους» στα τυχερά παιχνίδια.

Μιλώντας στο liberal.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Αττικής, κ. Γιώργος Πουλημάς, προειδοποιεί ότι οι αντιδράσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι «δυναμικές», καθώς θα απειληθούν με «λουκέτο» τα μισά σχεδόν πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξηγεί ο ίδιος, πάνω από το 40% των πρακτορείων θα κινδυνεύσει άμεσα, με τις μετριοπαθείς εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 1.000 «λουκέτα» - αν και ο ίδιος εκτιμά ότι το νούμερο αυτό μπορεί τελικά να είναι έως και κατά 50% υψηλότερο.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι θα καταστραφούμε, αλλά και ότι το Δημόσιο δεν πρόκειται να εισπράξει τα ποσά που παρουσιάζει στους Θεσμούς», εξηγεί ο κ. Πουλημάς. Επισημαίνοντας ότι οι παρά τις συνεχείς επαφές με την κυβέρνηση, και παρά το γεγονός ότι έχουν υποβληθεί μελέτες που αποδεικνύουν το ατελέσφορο των σχεδιαζόμενων μέτρων, η κυβέρνηση επιμένει στη «λανθασμένη τακτική» και στη λογική της εύκολης λύσης, όπως λέει.

Στο μεταξύ, όπως λέει ο κ. Πουλημάς, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ δεν έχουν καν ενημερωθεί σε ποια ακριβώς παιχνίδια θα εφαρμοστούν τα σχεδιαζόμενα μέτρα, εκτιμά ωστόσο ότι θα πληγεί η «ανακύκλωση» πάνω την οποία έχουν σχεδιαστεί παιχνίδια όπως το ΚΙΝΟ και επισημαίνει ότι εν τέλει τα χρήματα δεν θα προέλθουν από την τσέπη του πελάτη, αλλά από αυτή των πρακτόρων.

Ο κ. Πουλημάς ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις είναι πλέον «αναγκαστική» επιλογή, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αρνείται να κατανοήσει πως οι προτάσεις της, όχι μόνο θα απειλήσουν τη βιωσιμότητα χιλιάδων πρακτορείων, αλλά θα έχουν και μηδενικό δημοσιονομικό όφελος.