Θα γίνει τεράστια προσπάθεια στη Δικαιοσύνη
Παναγιώτης Πικραμμένος

Θα γίνει τεράστια προσπάθεια στη Δικαιοσύνη

Την πρόθεση τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και της κυβέρνησης να καταβληθεί τεράστια προσπάθεια ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απονομής Δικαιοσύνης, τόνισε σε συνέντευξή του στον Alpha 9.89, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Προτίθεμαι να αναλάβω ορισμένες πρωτοβουλίες, κάτι που έχω κάνει και στο παρελθόν, στο διάστημα της προεδρίας μου στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν δημοσιευτεί δύο μεταρρυθμιστικοί νόμοι, πάντα σε συνεργασία με τους τότε υπουργούς Δικαιοσύνης, όπως και τώρα, τα πάντα θα γίνουν σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης και με όλους τους αρμόδιους φορείς. Και αυτό γιατί, προϋπόθεση για κάθε μεταρρύθμιση είναι να έχει “χωνευτεί” και να έχει αποδεχθεί από αυτούς τους οποίους θα εφαρμοστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Πικραμμένος. 

Στη συνέχεια έκανε λόγο για ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης, επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων στα ψηφιακά προγράμματα, αυστηροποίηση του πλαισίου καθώς και το να αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέλιξη δικαστών και υπαλλήλων να εργάζονται με τα ψηφιακά συστήματα.

«Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα βοηθήσει πολύ, και είναι πλέον και ώριμη η κατάσταση, γιατί το δέχονται όλοι οι συνάδελφοι δικαστικοί λειτουργοί», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.