Θ. Θεοχαρόπουλος: Η Δημ. Συμπαράταξη πόλος απέναντι σε λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και απορρυθμίσεις της Δεξιάς

Θ. Θεοχαρόπουλος: Η Δημ. Συμπαράταξη πόλος απέναντι σε λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και απορρυθμίσεις της Δεξιάς

«Είμαστε μακριά από πολιτικές που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και που ορισμένες φορές απηχούν ιδεολογικές εμμονές ή αγκυλώσεις όπως είμαστε μακριά και από πολιτικές απορρυθμίσεων της ΝΔ. Όλοι θα κριθούμε από τις πολιτικές μας», ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Σκάι, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τα νέα πολιτικά δεδομένα από την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι «μετά τις εξελίξεις στη ΝΔ, χρειάζεται ο πόλος ο ισχυρός της Σοσιαλδημοκρατίας, όπως σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις και εμμονές που έχουν άλλοι χώροι, όπως ο χώρος της ριζοσπαστικής αριστεράς, έτσι ώστε να συγκροτηθεί δυνατός, ισχυρός ο πόλος της Σοσιαλδημοκρατίας. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε ακόμη πιο γρήγορα, για αυτό και προχωράμε με βάση τον σχεδιασμό μας για μια προγραμματική συνδιάσκεψη την άνοιξη- συμφωνώ ότι θέλουμε πολιτικό στίγμα και για αυτό προχωρούμε στην προγραμματική συνδιάσκεψη».

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το όχημα για μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική παράταξη στη χώρα μας, η οποία θα κοιτάξει πραγματικά τους μη προνομιούχους αλλά όχι μόνο αυτούς, θα προσέξει να υπάρξει αναπτυξιακή διαδικασία μέσα από ένα κράτος πρόνοιας, και βέβαια μακριά από πολιτικές κρατισμού», προσέθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε ακόμη ότι η ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροδεξιάς είναι δική της υπόθεση, δεν αφορά στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία συγκροτείται σε πόλο της Σοσιαλδημοκρατίας. «Δεν θα αφήσουμε τις ιδεολογικές και τις πολιτικές μας διαφορές στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «αυτό δεν έχει βέβαια καμία σχέση με τη διαδικασία συνεννόησης που απαιτείται», και επικαλούμενος το Ασφαλιστικό είπε ότι η κυβέρνηση έπρεπε πρώτα να ενημερώσει την αντιπολίτευση και όχι εκ των υστέρων να ενημερώσει για την πρόταση που καταθέτει στους εταίρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ