Θ. Παπαθεοδώρου: Πρακτικές παραδικαστικού κυκλώματος στην υπόθεση Μανιαδάκη

Θ. Παπαθεοδώρου: Πρακτικές παραδικαστικού κυκλώματος στην υπόθεση Μανιαδάκη

Για πρακτικές παραδικαστικού κυκλώματος και παραθεσμικών παρεμβάσεων στην υπόθεση του Νίκου Μανιαδάκη, του αρχικά προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis που πλέον κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, έκανε λόγο στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Για να γίνει κάποιος προστατευόμενος μάρτυρας πρέπει να συμφωνήσει με την εισαγγελία και να μην έχει ίδιον όφελος από την υπόθεση. Ο κ. Μανιαδάκης λέει ότι δέχθηκε πιέσεις για να συνδέσουν ορισμένες καταστάσεις με πρόσωπα που σημαίνει ότι έχουμε εκβιασμό. Μόνο όσοι είναι μέλη παραδικαστικού κυκλώματοας ασκούν εκβιασμούς αυτού του είδους» εξήγησε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αποκαλύπτεται με μια σκευωρία που έχει να κάνει με τη χειραγώγηση του θεσμού της Δικαιοσύνης και μια στοχευμένη προσπάθεια κυβερνητικών παραγόντων να λειτουργήσουν στο χώρο της Δικαιοσύνης σαν να ήταν τσιφλίκι του πατέρα τους».

«Διαπιστώνω ότι υπάρχει ένα κύκλωμα παραδικαστικό και ένα παραθεσμικό κύκλωμα πολιτικό που λυμαίνεται το χώρο της δικαιοσύνης», συμπλήρωσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Κατά τον ίδιο «η Δημοκρατία μπορεί να προστατευτεί μόνο με έναν τρόπο. Η διαφάνεια και η δικαιοσύνη μόνο θα προστατεύσουν τη δικαιοσύνη. Εφόσον υπάρχουν τέτοιου είδους υποψίες για πολιτικό προσωπικό ελάτε να τα φέρουμε όλα στα φως φέρτε τους μάρτυρες χωρίς κουκούλες ».

«Τι αποκαλύπτεται σήμερα; Ότι η αυτή η υπόθεση είναι στημένη ώστε να δοθεί εντύπωση ότι η κυβέρνηση επιχειρεί κάθαρση στο χώρο της υγείας. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή πιάστηκε σε μια παγίδα του απόλυτου ευτελισμού των θεσμών με πολιτικούς παράγοντες που είναι αναμεμειγμένοι», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.

Προανήγγειλε, τέλος, ότι ο ίδιος θα ζητήσει «να μας πουν ποιοι ωφελήθηκαν από αυτή τη διαδικασία με τον Μανιαδάκη που πρώτα ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και μετά έγινε κατηγορούμενος. Ποιοι είναι οι πολιτικοί παράγοντες που ήξεραν ότι χάλασε η συμφωνία με τον Μανιαδάκη;».

Φωτογραφία intime news