Θ. Καράογλου: Ο προεκλογικός αγώνα του Κ. Μητσοτάκη πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια

Θ. Καράογλου: Ο προεκλογικός αγώνα του Κ. Μητσοτάκη πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια

"Θερμά συγχαρητήρια στο νέο Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη. Σήμερα ξημέρωσε μια νέα ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία και τη χώρα. Πάμε όλοι μαζί, ενωμένοι ως μια γροθιά, από την αρχή, για την παράταξή μας, για τον τόπο μας, για την Ελλάδα" δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Καράογλου.

Επιπλέον χαρακτήρισε τον προεκλογικό αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη στοχευμένο, μεθοδικό και συνεπή, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", με τον Κώστα Μπλιάτκα, ο κ. Καράογλου τόνισε: "Υπήρξε μια πολύ μεγάλη ανατροπή, η οποία οφείλεται στο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφραζε το πνεύμα της ανανέωσης που ήθελαν οι ψηφοφόροι της ΝΔ και βέβαια έκαναν προεκλογικό αγώνα, ο οποίος πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια. Ήταν ένας αγώνας στοχευμένος, με συνέχεια, μεδοδικότητα, συνεπής, σοβαρός και πραγματικά μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή".

Θεωρεί ότι το αποτέλεσμα ήταν έκπληξη, με δεδομένη τη διαφορά των 11,5 μονάδων που είχε εξασφαλίσει ο κ. Μεϊμαράκης από την πρώτη Κυριακή και πιστεύει ότι δεν υπήρξε κατεύθυνση από τον κ. Τζιτζικώστα στους ψηφοφόρους του για να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού -όπως λέει χαρακτηριστικά- "ακόμη και να υπήρχε, οι ψηφοφόροι δεν ήταν αγέλη, δεν ήταν πρόβατα για να πάνε προς τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο".

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Καράογλου προεκλογικά είχε ταχθεί δημόσια υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε "μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ελληνική κοινωνία" και εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό, με παρενέργειες και σε άλλα κόμματα.

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας κεντρογενής πολιτικός, μπορεί να έχουμε αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο χώρο και να έχουν προβλήματα και άλλα κόμματα, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, ακόμη και το ΠΑΣΑΟΚ" είπε.

Σε ερώτηση, αν ο κ. Μητσοτάκης διακρίνεται -όπως υποστηρίζουν ορισμένοι- από "θατσερική" προσκόλληση στην αγορά και έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας, ο κ. Καράογλου ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ έχει συγκεκριμένες ιδεολογικές και καταστατικές αρχές, που -όπως λέει- βασίζονται στο ιστορικό συνέδριο του κόμματος το 1977, υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και δεν μπορεί να παρεκκλίνει.

"Η ΝΔ έχει συγκεκριμένες ιδεολογικές και καταστατικές αρχές, από τις οποίες κανείς δεν μπορεί να παρεκκλίνει. Είμαστε ένα φιλελεύθερο κόμμα, αλλά ένα κόμμα με κοινωνικό πρόσημο" επισημαίνει. Ωστόσο, εμφανίζεται βέβαιος ότι δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα εσωκομματικής διαμάχης και καταλήγοντας αναφέρει χαρακτηριστικά: "χθες τελείωσαν όλα, είμαστε όλοι ενωμένοι μια γροθιά".

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ