Θ. Καράογλου: Μακεδονία και Θράκη πληρώνουν την παταγώδη αποτυχία του Αλ. Τσίπρα

Θ. Καράογλου: Μακεδονία και Θράκη πληρώνουν την παταγώδη αποτυχία του Αλ. Τσίπρα

Εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επιτίθεται φραστικά ο τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της ΝΔ, βουλευτής Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την απόφαση για τη δημιουργία πέντε νέων κέντρων υποδοχής προσφύγων στο Κιλκίς και την Πέλλα.

«Η Μακεδονία και η Θράκη πληρώνουν τον… λογαριασμό τής παταγώδους αποτυχίας του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές που καταφθάνουν καθημερινά στην πατρίδα μας. Χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς κανέναν προγραμματισμό, δημιουργούν κέντρα υποδοχής επιχειρώντας να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από τις… σκηνές, αφήνοντας τις τοπικές κοινωνίες να βρουν μόνες τους τη λύση σε ένα τεράστιο εθνικό ζήτημα» αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο κ. Καράογλου και προσθέτει:

«Αναμφίβολα κανένας άνθρωπος δεν αξίζει τόσο πόνο και ξεριζωμό. Οι Μακεδόνες και οι Θράκες το γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα. Ωστόσο, ενώ μέχρι πριν από λίγους μήνες παλεύαμε να κρατήσουμε την Ελλάδα εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, τώρα πασχίζουμε να παραμείνει μέλος των… Βαλκανίων και να αποφύγουμε την γκετοποίησή της. Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως διατυπώθηκαν από τον πρόεδρό, μας Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ξεκάθαρες: 1) Να σταματήσει η ασύδοτη μετακίνηση μεταναστών εντός της ελληνικής επικράτειας, 2) να δημιουργηθούν κλειστού τύπου φυλασσόμενοι χώροι προσωρινής διαμονής, 3) να ενισχυθεί με όλους τους τρόπους η δράση του λιμενικού σώματος και τέλος 4) να δρομολογηθούν δράσεις ενημέρωσης σε παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα για την ανάδειξη της σημερινής πραγματικότητας στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ