Θ. Φωτίου: Τα voucher για τους βρεφονηπιακούς τα κρατάνε οι γονείς - Μπορούν να μετακομίσουν

Θ. Φωτίου: Τα voucher για τους βρεφονηπιακούς τα κρατάνε οι γονείς - Μπορούν να μετακομίσουν

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε στους διαδρόμους της Βουλής μια φράση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η κυρία Φωτίου μιλώντας για τα voucher που δίνει το υπουργείο στους γονείς για να πάνε τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς διατράνωσε ότι πλέον δεν οφείλουν να το επιστρέψουν από τη στιγμή που δεν βρήκαν διαθέσιμη θέση, αλλά μπορούν να το κρατήσουν «γιατί μπορεί να μετακομίσουν»!

Ορισμένοι ερμήνευσαν τη συγκεκριμένη ατάκα ως… προτροπή στους γονείς να αλλάξουν κατοικία, προκειμένου τα παιδιά τους να πάνε σχολείο, θυμίζοντας και παλαιότερη ατάκα της αναπληρώτρια υπουργού για τα γεμιστά.

Σε κάθε περίπτωση η φράση της Θ. Φωτίου ήταν η εξής: «Η μητέρα που πήρε voucher και δεν βρήκε πού να το πάει, το κρατάει. Δεν της το πήραμε και το δώσαμε σε άλλους. Το κρατάει, γιατί μπορεί να μετακομίσει, κύριε Συντυχάκη. Παλαιότερα, και να μετακόμιζε, δεν μπορούσε να πάει το παιδί της σε έναν σταθμό που έβρισκε. Όμως, μπορεί και να πάει αλλού μέσα στη διάρκεια. Το voucher που πήρε η μητέρα το έχει και δεν το χάνει».

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία SOOC