Θ. Δρίτσας: Δεν υπήρχαν παραλείψεις από το Λιμενικό στο δυστύχημα της Αίγινας

Θ. Δρίτσας: Δεν υπήρχαν παραλείψεις από το Λιμενικό στο δυστύχημα της Αίγινας

Καμία παράλειψη αλλά και καμία ευθύνη του Λιμενικού και ιδίου δεν προκύπτει κατά τον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα. «Δεν προσπάθησα να επηρεάσω την ανακριτική διαδικασία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καλύψουμε κανέναν και τίποτα», τόνισε ο υπουργός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ημερολόγιο του Λιμενικού Σώματος, στις 12:48 της 16ης Αυγούστου το λιμεναρχείο δέχτηκε από πολίτη και μάλιστα δια μέσω Αστυνομικής Διεύθυνσης Ναυπλίου την γενική είδηση για σύγκρουση σκαφών και αμέσως κινήθηκε διαδικασία ενημερώσεων. Δόθηκε δηλαδή  επείγουσα εντολή προσέλευσης και εντολή στα παραπλέοντα σκάφη για προσέλευση και διασταύρωση. Εφτά λεπτά μετά (στις 12:55) αναχωρούν οδικώς για Πέρδικα. Στις 13:15 φτάνουν στην στεριά σωροί και τραυματίες και ένας λιμενικός επιβιβάζεται σε ιδιωτικό σκάφος και φτάνει στον τόπο. Στις 12:56 - 8 λεπτά μετά - ξεκινά διαδικασία αναχώρησης, ενώ σε λιγότερο από μισή ώρα καταγράφεται συνοδεία του Λιμενικού η ρυμούλκηση του ταχυπλόου  «Ντουέντε».

«Ήμουν στο Λεωνίδιο. Τσακίστηκα και πήγα, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης που ρώτησε ''τι έπαθε ο Δρίτσας και τσακίσθηκε και πήγε;''. Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Δεν θα μπορούσα να κάνω μπάνια στο Λεωνίδιο όταν έχει γίνει αυτό το τραγικό γεγονός», προσέθεσε ο Θ. Δρίτσας, στις αιτιάσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κατσαφάδου για ολιγωρία.

Παράλληλα, ο υπουργός διευκρίνισε ότι ούτε ο ανακριτής ούτε κανείς δεν έχει επισημάνει ότι υπάρχουν παραλείψεις, πολύ περισσότερο υπαίτιες παραλείψεις από το Λιμενικό. «Ένας έμπειρος κατά τεκμήριο λοιπόν, δεν είναι νοητό να μην δείξει την οφειλόμενη επιμέλεια και να τρέχει στην περιοχή», είπε κλείνοντας.

Αλέξανδρος Διαμάντης