Τετραήμερη επίσκεψη Τόλκα στο σπίτι του με έξοδα του... δημοσίου

Τετραήμερη επίσκεψη Τόλκα στο σπίτι του με έξοδα του... δημοσίου

Στο σπίτι του βρέθηκε το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας ο υφυπουργός Μετανάστευσης, Άγγελος Τόλκας, δημοσία δαπάνη, αφού τα έξοδα της μετακίνησής του καλύφθηκαν από το υπουργείο με την αιτιολογία της επίσκεψης στις δομές ασύλου στη Βέροια. Επίσκεψη που σύμφωνα με τα έγγραφα της Διαύγειας δείχνει να διήρκεσε... 4 ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τόλκας βρέθηκε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην... εκλογική του περιφέρεια. Το ζήτημα όμως είναι πως τα έξοδά μετακίνησής του ύψους 466 ευρώ εγκρίθηκαν από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με την αιτιολογία της «κάλυψης των εξόδων μετακίνησης και ημερήσιας αποζημίωσης του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Άγγελου Τόλκα, αεροπορικώς, στις 08/03/2019 στη Θεσσαλονίκη και από κει οδικώς στη Βέροια με σκοπό να επισκεφθεί τις δομές της Βορείου Ελλάδας».

Από το ίδιο έγγραφο προκύπτει ως ημερομηνία η 12η Μαρτίου αφού αναγράφεται ότι «Η επιστροφή του θα πραγματοποιηθεί στις 12/03/2019».

Τα δέ τοπικά μέσα κατέγραψαν την επίσκεψή του στις δομές ασύλου της Βέροιας την Τρίτη 12 Μαρτίου μεταδίδοντας ότι «Τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας». Μάλιστα έγινε και αναφορά στο ότι «Ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση του υφυπουργού στην Ημαθία, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του, μετά την ένταξή του στο κυβερνητικό σχήμα».

Παρότι γίνεται αναφορά σε πρώτη επίσκεψη πληροφορίες αναφέρουν πως ανάλογη πίστωση έχει ζητηθεί και για επίσκεψη στις αρχές Μαρτίου για τον ίδιο λόγο.