Τεράστια προβλήματα υδροδότησης για τρίτη ημέρα στη Θεσσαλονίκη

Τεράστια προβλήματα υδροδότησης για τρίτη ημέρα στη Θεσσαλονίκη

Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, που παρουσιάζει σοβαρή βλάβη από προχθές το απόγευμα, ώστε να ομαλοποιηθεί στη συνέχεια σταδιακά η υδροδότηση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ.

«Ο τσιμεντένιος αγωγός διαμέτρου 1,65 μ. παρουσιάζει θραύση μεγάλου εύρους και θα αντικατασταθεί με χαλύβδινο αγωγό και τα απαραίτητα εξαρτήματα σύνδεσης. Θα προηγηθούν εργασίες προετοιμασίας του σκάμματος με τοποθέτηση πασσαλοσανίδων, απομάκρυνση του σπασμένου τμήματος όπως και των υλικών που προέκυψαν από την εκσκαφή. Η προετοιμασία αυτή πριν από την αντικατάσταση δικαιολογεί και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, για τη σύντμηση του οποίου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, η ΕΥΑΘ ενημερώνει ότι από τις 10 απόψε, μέχρι τις 6 το πρωί της 30ής Μαρτίου, θα διακοπεί η υδροδότηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Βαρδάρη,Εγνατία και κάτω μέχρι Εθνικής Αμύνης), προκειμένου να ενισχυθεί σταδιακά η περιοχή που περικλείεται μεταξύ Εγνατίας - Εθν. Αμύνης, Αγ. Δημητρίου - Λαγκαδά, όπως και οι Σαράντα Εκκλησιές, η Τριανδρία και μέρος της Άνω Τούμπας, οι οποίες παρουσιάζουν σοβαρότερο πρόβλημα. 

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όσα σχολεία δεν έχουν υδροδοτηθεί σήμερα, λόγω της βλάβης του κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ, ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Την έντονη διαμαρτυρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, για τα προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζει η πόλη, εκφράζει ο Πρόεδρος του Μιχάλης Ζορπίδης, που - όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση - δέχθηκε παράπονα από τους επαγγελματίες, που αδυνατούν να εργαστούν λόγω έλλειψης νερού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews