Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών λόγω μηνύσεων αρνητών

Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών λόγω μηνύσεων αρνητών

Να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό, ζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρονται τα εξής: 

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία»

Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε παρέμβαση στον ποινικό κώδικα ώστε να υπάρχει εξαίρεση του αυτοφώρου σε περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί μηνύονται από αρνητές. 

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι εξετάζεται η εξαίρεση του αυτοφώρου σε τέτοιες περιπτώσεις, έτσι ώστε οι δημόσιοι λειτουργοί που εφαρμόζουν τον νόμο να μην «σύρονται» στο αυτόφωρο από αρνητές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπογράμμισε ότι με ειδική διάταξη προστατεύονται πλήρως οι εκπαιδευτικοί, ενώ σημείωσε ότι οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ήδη κινητοποιηθεί για τα θέματα αυτά. «Δεν θα ανεχθούμε τίποτα και θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας οι οποίοι κάνουν το καθήκον τους», ξεκαθάρισε η Ν. Κεραμέως,

Αποκορύφωμα των σχετικών περιστατικών που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες είναι η μήνυση που κατέθεσε πατέρας μαθητή στο σχολείο της Θέρμης, ζητώντας από τη διεύθυνση του σχολείου να του καταβάλει αποζημίωση ύψους 2,7 εκατ. ευρώ επειδή δεν επέτρεψε στο παιδί του να προσέλθει στο μάθημα χωρίς μάσκα και χωρίς self test.