Τέλος στα ειδικά περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο

Τέλος στα ειδικά περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο

Παύουν να ισχύουν από σήμερα Δευτέρα τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί στη Μύκονο από τις 17 Ιουλίου λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 6 το πρωί, ήταν τα εξής:

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας
  2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Τη λήξη των περιοριστικών μέτρων είχε προαναγγείλει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ στη Μύκονο αναμένεται σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ώστε να συντονιστούν οι επιτόπιες επιχειρήσεις ελέγχου συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Αστυνόμευση και εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας

 

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του Μ. Χρυσοχοϊδη είναι το θέμα της αστυνόμευσης στο νησί και η περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Υπενθυμίζεται, ότι στη Μύκονο έχει δημιουργηθεί Αστυνομική Υποδιεύθυνση για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Την ίδια στιγμή πάντως, σειρά από άλλα νησιά βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ειδικών, λόγω της επιδημιολογικής τους κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τα νησιά: Αντίπαρος, Κως, Σίφνος, Σέριφος, Μήλος, Ζάκυνθος, Λέρος, Κέρκυρα και Ρόδος.