Τελικός Champions League:  6.000 αστυνομικοί στο Κάρντιφ - Απροσπέλαστο το γήπεδο

Τελικός Champions League: 6.000 αστυνομικοί στο Κάρντιφ - Απροσπέλαστο το γήπεδο

Φρούριο απροσπέλαστο έχει γίνει το γήπεδο του Κάρντιφ στην Ουαλία όπου το βράδυ στις 21.45 θα διεξαχθεί ο τελικός του Champions League μεταξύ της ιταλικής Γιουβέντους και της ισπανικής Ρεάλ Μαδρίτης, για το φόβο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος.

Σχεδόν 2.000 αστυνομικοί θα περιπολούν καθ'' όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα ελέγχουν οποιονδήποτε θεωρούν ύποπτο. Ενώ η προσέγγιση στο γήπεδο θα γίνεται μόνο με την επίδειξη του εισιτηρίου.

Στην πρωτεύουσα της Ουαλίας μεταφέρθηκαν συνολικά 6.000 αστυνομικοί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, εκ των οποίων οι 600 είναι των ειδικών δυνάμεων της αντιτρομοκρατικής και φέρουν βαρύ οπλισμό.

Ο πρωθυπουργός Κέργουιν Τζόουνς, εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικό, λέγοντας πως δεν υπάρχει πληροφορία για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στον τελικό της μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο θα είναι κλειστοί και μη προσβάσιμοι, ενώ οι ζώνες των οπαδών έχουν χωριστεί με μπάρες και θα αστυνομεύονται από ισχυρές δυνάμεις.

Για την αποτροπή ενός χτυπήματος, η συρόμενη οροφή του γηπέδου θα είναι κλειστή και αυτό για να αποφευχθεί η πιθανότητα να γίνει κάποια επίθεση από αέρος και ειδικά με drones.