Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Βουτσά

Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Βουτσά

Το «τελευταίο αντίο» στον ηθοποιό Κώστα Βουτσά λένε στη Μητρόπολη Αθηνών, συγγενείς, φίλοι αλλά και απλοί πολίτες που τον αγάπησαν μέσα από τις ταινίες του και την παρουσία του στο θεατρικό σανίδι. Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 11:30 στη Μητρόπολη Αθηνών ενώ θα ακολουθήσει η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί, η σορός θα βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών για την οικογένεια κεκλεισμένων των θυρών, από τις 10:00 έως τις 11:30 θα τεθεί ξανά σε λαϊκό προσκύνημα, στις 11:30 θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, στις 12:30 θα ακουστούν οι επικήδειοι και έπειτα η σορός θα μεταφερθεί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η ΚΕ του ΚΚΕ, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, η Φίνος Φιλμ, ο Κινηματογράφος Τριανόν, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, κ.ά.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, Κώστας Βουτσάς, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ηλικία 88 ετών. Ο ηθοποιός τις τελευταίες εβδομάδες είχε εισαχθεί στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αττικόν, μετά από καρδιακό επεισόδιο, και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε την παραχώρηση, τιμής ένεκεν, τάφου στο Α΄ Νεκροταφείο στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του αγαπημένου ηθοποιού στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Επιθυμία της οικογένειας του Κώστα Βουτσά, όπως έκανε γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «εάν κάποιος επιθυμεί να κάνει δωρεά εις μνήμην Κώστα Βουτσά ας προτιμήσει τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, γιατί ο Κώστας αγαπούσε τη ζωή ή τη Μέριμνα-Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το Θάνατο, γιατί αγαπούσε τα παιδιά».