Το βίντεο ντοκουμέντο - Οι πρώτες ενέργειες του οδηγού μετά την πρόσκρουση
AP
AP

Το βίντεο ντοκουμέντο - Οι πρώτες ενέργειες του οδηγού μετά την πρόσκρουση

Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες θεωρείται ύποπτος από τις ρουμανικές Αρχές ο οδηγός του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου που προσέκρουσε σε πυλώνας σήμανσης στο Βουκουρέστι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας από τη Λάρισα και να τραυματιστούν πολλοί ακόμα επιβάτες. .

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο οδηγός, τελευταία στιγμή, αποφάσισε να αλλάξει πορεία για να περάσει κάτω από την γέφυρα, ενώ δεν είχε δει τις προειδοποιητικές σημάνσεις.

«Θα ήθελα να τους πω ένα συγγνώμη, δυστυχώς ήμουν στο τιμόνι, δεν μπορούσα να προβλέψω αυτή την καταστροφή» δήλωσε ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου προσθέτοντας ότι το GPS τον οδήγησε από αυτόν τον δρόμο.

«Τελευταία στιγμή αποφάσισα να περάσω κάτω από την γέφυρα, μόλις είδα την σήμανση φρέναρα αμέσως αλλά δεν πρόλαβα, σε ένα δευτερόλεπτο έγιναν όλα», πρόσθεσε.

Το βίντεο που δείχνει την ώρα του δυστυχήματος ανάρτησαν ρουμανικά μέσα. Από αυτό προκύπτει ότι όταν προσέκρουσε στη δοκό ο οδηγός φρέναρε και ενεργοποίησε τα αλάρμ. 

 

 

Οι εργασίες ανακατασκευής του τούνελ ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο αλλά η άσφαλτος στρώθηκε αμέσως μετά και ενδεχομένως να μειώθηκε το ύψος για τα διερχόμενα οχήματα και για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν οι -μοιραίοι- προειδοποιητικοί πυλώνες, στους οποίους σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα έχουν σημειωθεί τουλάχιστον επιπλέον έξι αντίστοιχα ατυχήματα. 

Οκτώ άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε τρία νοσοκομεία του Βουκουρεστίου, ενώ πέντε ασθενείς πήραν εξιτήριο. Παράλληλα, 20 Έλληνες επιβαίνοντες έχουν επιστρέψει στην χώρα.

Σύμφωνα με τον  τηλεοπτικού σταθμού «OPEN», μία 62χρονη που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, πλέον αποσωληνώθηκε και έχει επαφή με το περιβάλλον, ενώ την επισκέφθηκε και η πρέσβυς του Βουκουρεστίου. Παράλληλα, ένας 58χρονος που νοσηλεύεται και αυτός σε σοβαρή κατάσταση, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Χθες το μεσημέρι, ανήμερα Χριστούγεννα, πέντε άτομα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο ενώ, σήμερα ένα ακόμη άτομο ενδέχεται να πάρει και αυτό εξιτήριο.

Σήμερα το μεσημέρι αναμενόταν να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 53χρονου Έλληνα που έχασε τη ζωή του από το δυστύχημα στο Βουκουρέστι.