Tεχνολογικές αναβαθμίσεις για τις ευρωεκλογές

Tεχνολογικές αναβαθμίσεις για τις ευρωεκλογές

Έξι καινοτομίες λανσάρει στις φετινές ευρωεκλογές η SingularLogic, μέλος του Ομίλου MIG, με στόχο την ακόμα καλύτερη αποτύπωση και ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Σήμερα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο υπουργείο Εσωτερικών η γενική δοκιμή λήψης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019.

Η δοκιμή αφορούσε την αποστολή εικονικών αποτελεσμάτων, τη συλλογή τους από τους υπαλλήλους του υπουργείου και τελικά τη καταχώρησή τους στα πληροφορικά συστήματα της SingularLogic.

Οι καινοτομίες που έχει εισάγει η SingularLogic είναι οι εξής: 

- Επικαιροποίηση του κεντρικού συστήματος σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο και τη νέα διοικητική διαίρεση.

-Υλοποίηση νέας σύγχρονης Διαδικτυακής Πύλης, με διευρυμένες πληροφορίες και ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

-Νέο Σύστημα Μετάδοσης των Αποτελεσμάτων (SRT), μ χρήση 12.000 tablets με εξειδικευμένη εφαρμογή και δυνατότητα κάλυψης πολλαπλών εκλογών όχι μόνο των αποτελεσμάτων υπέρ των Συνδυασμών αλλά και υπέρ των Υποψηφίων.

- Σύστημα Υποστήριξης των διαδικασιών των Πρωτοδικείων το οποίο σε αυτές τις εκλογές θα αποτελέσει βασικό εργαλείο για την υποστήριξη των εκλογικών διαδικασιών από το σύνολο των Πρωτοδικείων της χώρας.

- Υποσύστημα δημιουργίας προτύπων πρακτικών Νο 2 για χρήση από Δικαστικούς Αντιπροσώπους, με προ-συμπληρωμένους τους Συνδυασμούς και τους Υποψηφίους για κάθε εκλογική διαδικασία, προσφέροντάς τους με αυτόν τον τρόπο πολύτιμη βοήθεια.

-Σύστημα on line καταχώρισης σταυρών Υποψηφίων των Ευρωεκλογών από τις Περιφερειακές Ενότητες, με στόχο την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας σταυροδοσίας των υποψήφιων Ευρωβουλευτών.