«Ταυτοποιήθηκε» το DNA του 29χρονου - Η Πόλα Ρούπα αρνείται κάθε σχέση

«Ταυτοποιήθηκε» το DNA του 29χρονου - Η Πόλα Ρούπα αρνείται κάθε σχέση

Η Πόλα Ρούπα, με δήλωσή της μέσα από τη φυλακή, διαψεύδει τους ισχυρισμούς και τις διαρροές ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στον 29χρονο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου και την ίδια ή τον Επαναστατικό Αγώνα. 

Την ίδια στιγμή, το γενετικό υλικό του 29χρονου ταυτίζεται, σύμφωνα με την αστυνομία, με τα ευρήματα στον παγιδευμένο με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό φάκελο που απεστάλη στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Το ίδιο γενετικό υλικό βρέθηκε και σε έναν από τους οκτώ φακέλους, που ήταν επίσης παγιδευμένοι με εκρηκτικό μηχανισμό και οι οποίοι εντοπίστηκαν, στις 20 Μαρτίου 2017, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος ζήτησε και πήρε νέα παράταση και θα απολογηθεί αύριο, ενώ νωρίτερα, η αστυνομία είχε εντοπίσει δεύτερο κρησφύγετό του, στα Εξάρχεια. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον 29χρονο αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι το σύνολο των αντικειμένων-πειστηρίων, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών για τη συγκεκριμένη υπόθεση, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Μέχρι στιγμής, από τις εργαστηριακές εξετάσεις έχουν προκύψει τα ακόλουθα:

•Σε πειστήρια που βρέθηκαν-κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας στον 29χρονο συλληφθέντα και ειδικότερα σε συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου.

•Τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται, ως κύρια, και στα μίγματα γενετικών υλικών που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που βρέθηκαν-κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια της ίδιας σωματικής έρευνας και συγκεκριμένα σε καπάκι μπουκαλιού και σε πορτοφόλι.

Ο παραπάνω γενετικός τύπος ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο ατόμου, που ανιχνεύθηκε σε ταινία, σε έναν από τους οκτώ (8) συνολικά παγιδευμένους με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (ΑΕΜ) φακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται:

•Στον γενετικό τύπο που προέκυψε από ανάμειξη βιολογικών υλικών και προσδιορίστηκε σε κολλητική ταινία που βρέθηκε εντός του οχήματος, όπου έλαβε χώρα έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού (ΑΕΜ), περιεχόμενου σε φάκελο αλληλογραφίας, με παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και

•σε γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την 11 Μαΐου 2011.

Οι έρευνες συνεχίζονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ