Τα «ξαναμαζεύει» ο Α. Φωκάς - Στη διάσκεψη των Προέδρων για πειθαρχικά μέτρα

Τα «ξαναμαζεύει» ο Α. Φωκάς - Στη διάσκεψη των Προέδρων για πειθαρχικά μέτρα

Εξηγήσεις για το σύνθημα «να καεί, να καεί η […] η Βουλή», που φώναζε σε συγκέντρωση μαζί με οπαδούς του ΠΑΟΚ, επιχείρησε να δώσει για ακόμη μια φορά ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει γιατί το είπε. 

«Και βέβαια δεν το εννοεί κανείς όπως δεν εννοούν και οι Αθηναίοι το Βούλγαροι. Στο Σύνταγμα οι αγανακτισμένοι φώναζαν το ίδιο σύνθημα και μετά κάποιοι από αυτούς γίνανε βουλευτές», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Για ένα σύνθημα με καλέσατε εδώ. Δεν σας ενδιαφέρει να καθαρίσει το πρωτάθλημα. Η καλύτερη ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει φέτος το πρωτάθλημα», πρόσθεσε ο κ. Φωκάς, τονίζοντας ότι «χάνουμε την ουσία. Εμείς κοιτάμε πώς θα ξεβρωμίσουμε το ποδόσφαιρο». 

Το Σάββατο ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με την Ένωση Κεντρώων, σε εκδήλωση των οπαδών του ΠΑΟΚ, ακούγεται να φωνάζει μαζί με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ το σύνθημα «να καεί, να καεί η πο... να η Βουλή», αλλά και να τους παρακινεί να το φωνάζουν ακόμη πιο δυνατά.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τον ίδιο βουλευτή ο οποίος είχε επιχειρήσει να δικαιολογήσει τον Ιβάν Σαββίδη και την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, με όπλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ποια όπλα; για ένα πιστόλι που δεν χρησιμοποίησε κανένας; Ούτε ο διαιτητής δεν έγραψε στο φύλλο αγώνα για το πιστόλι».

Πάντως στις 2 η ώρα στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναμένεται να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε με τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων. Αν και το συγκεκριμένο ζήτημα δεν ήταν στην ημερήσια ατζέντα, αποφασίστηκε εκτάκτως να συζητηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αρκετοί βουλευτές οι οποίοι ζητούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον του, ακόμα και από το ίδιο το κόμμα του. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς αντέδρασε άμεσα και απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση στην οποία αναφέρει πως «αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση σε διαμαρτυρία οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας του συναδέλφου κ. Φωκά, όπου σε εκδήλωση άκρατου λαϊκισμού, επιδοκίμαζε το σύνθημα "Να καεί, να καεί η... η Βουλή" και εξέφερε διχαστικό λόγο, διαχωρίζοντας την Ελλάδα σε "κράτος των Αθηνών" από την υπόλοιπη».

Ο κ. Καρράς σημειώνει ακόμα πως «η συμπεριφορά του συναδέλφου με προσβάλλει ως πολίτη και ιδιαίτερα ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και ταυτόχρονα συμβάλλει, με τα χιλιάδες σχόλια που ήδη διακινούνται, στην απαξίωση του κύρους της Βουλής» ενώ πρόσθεσε πως «η επιδοκιμασία συνθημάτων που αμφισβητούν το δημοκρατικό πολίτευμα από μέλος του Κοινοβουλίου, φρονώ ότι συνιστά ιδιαίτερη επιβαρυντική περίπτωση, με ενδεχόμενο να παραβιάζει και τον όρκο του Βουλευτή και πάντως σε κάθε περίπτωση παραβιάζει τις γενικές αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών και εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας».

Τέλος, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων ζητά από τον κ. Βούτση να «κινήσει τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται στον Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών και τον Κανονισμό της Βουλής».

Διαβάστε ακόμα:

- Β. Λεβέντης για Αρ. Φωκά: Λάθος μόνο που δεν τους είπε να σταματήσουν

- «Σχήμα λόγου» λέει τώρα ο βουλευτής Φωκάς για το σύνθημα κατά της Βουλής

Φωτογραφία Intime News